Vogelspotters komen op 'Oosterse Zwarte Roodstaart' af in de Riederbuurt

BARENDRECHT – [Foto’s] Tientallen vogelspotters zijn vandaag (Zaterdag 14 januari 2017) naar Barendrecht gekomen om de ‘Oosterse Zwarte Roodstaart’ te bekijken en fotograferen. Bijzonder, omdat de vogel normaal gesproken in Centraal-Azie rond fladdert.

Het verdwaalde vogeltje werd vanochtend (Zaterdag 14 januari 2017) gespot aan de Riederbunder, vervolgens vloog de kleine vogel door naar de Riederwerf. Hier heeft het dier vanmiddag (Zaterdag 14 januari 2017) langere tijd voor de deur van een woning gezeten.

Fotograferen

De spotters en omwonenden maakten uitgebreid gebruik van de gelegenheid om het vogeltje van dichtbij te fotograferen. Gedurende de dag zijn tientallen vogelliefhebbers, van dichtbij en ver weg, met grote telelenzen en verrekijkers langs gekomen. Iets na twee uur vanmiddag (Zaterdag 14 januari 2017) begon het echte spotten weer, want de vogel besloot richting de Middeldijk te vliegen. Hier zijn de spotters vervolgens weer naar de vogel gaan zoeken.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)



« | »