Snelheid in S-bocht Sweelincklaan van 50 naar 30km/u: "Glad wegdek!"

BARENDRECHT – Sinds deze week is de maximale snelheid in de S-bocht van de Sweelincklaan naar beneden aangepast. Voorheen mocht er maximaal 50 km/u worden gereden in de betreffende bocht, vanaf heden is dat 30 kilometer per uur maximaal. Op het rechte stuk van de Sweelincklaan mag nog steeds 70km/u worden gereden.

BarendrechtNU heeft vandaag (Dinsdag 6 december 2016) nog geen antwoord gehad op vragen aan de gemeente Barendrecht over deze maatregel. Het is vooralsnog onduidelijk of het een tijdelijke of permanente maatregel is. In de betreffende bocht gebeuren regelmatig ongelukken, zo klapte gisteren (Maandag 5 december 2016) nog een automobilist op een boom langs de weg.

‘Glad wegdek!’

In de oude situatie werd er met een bord gewaarschuwd voor de S-bocht en een apart bord voor de maximum snelheid van 50km/u. Het snelheidsbord is aangepast naar 30km/u en er is een onderbord aangehangen waarbij ook nog eens wordt gewaarschuwd voor een glad wegdek (“Let op!! Glad wegdek”).

Een observatie langs de weg leert dat weinig mensen momenteel 30km/u rijden op de weg.  Er lijkt regelmatig sprake van langzaam rijdende voertuigen, maar zo langzaam als de 30 wordt waarschijnlijk zelden gehaald door de automobilisten (in ieder geval vanavond).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »