Feestelijke oplevering wijk Ter Leede

BARENDRECHT – [Foto’s] Vanmiddag (Zaterdag 11 juni 2016) werd gevierd dat de Barendrechtse wijk Ter Leede klaar is. Voor de bewoners, jong en oud, werd door de gemeente Barendrecht een gezellig wijkfeest georganiseerd.

Wethouder Dirk Vermaat verrichtte vanmiddag (Zaterdag 11 juni 2016) de officiële oplevering. Samen met kinderen uit de wijk werd de oplevering officieel bekrachtigd door het afschieten van confetti kanonnen. De kinderen konden zich vervolgens uitleven op een gigantisch springkussen (en voor de kleintjes een iets kleiner springkussen). Voor omwonenden was er in de partytent aan de Schutleede een hapje en een drankje voor een gezellig samenzijn.

Wijk Ter Leede

Ter Leede ligt aan de zuidkant van de Middeldijk. Het centrum is dichtbij en natuur- en recreatiegebied de Zuidpolder ligt op loopafstand. De wegen leiden naar een denkbeeldig middelpunt van een cirkel, waarvan twee complexen -de zogenaamde Urban villa’s- het hart vormen. Ter Leede dankt haar naam aan de ligging langs de Leedeweg. Leede is de oude naam voor watergang. De wijk heeft veel groen en diverse speelvoorzieningen. Ook zijn er verschillende waterpartijen. De totale ontwikkelperiode voor de wijk nam ruim 15 jaar in beslag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »