Recordaantal vrijwilligers actief tijdens 5e Veranderdag van Stichting Present

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag vond de 5e editie plaats van de Barendrechtse Veranderdag. 155 vrijwilligers gingen zaterdag 19 maart in alle vroegte enthousiast en vol goede moed aan de slag om plaatsgenoten een handje te helpen. De jubileumeditie van dit jaar was nog eens extra feestelijk doordat ook het 400e project van Present in Barendrecht werd uitgevoerd.

Na een gezamenlijke aftrap in de Ontmoeting achter de Dorpskerk trokken de vrijwilligers er op uit naar projectadressen in Barendrecht en in Heerjansdam, bepakt en bezakt met klusmaterialen, tuingereedschappen, koffiekannen en lunches. Burgemeester van Belzen sprak de groep voor vertrek vanaf het gemeentehuisplein toe en samen met vele andere belangstellenden zwaaide hij de groep uit.

Veranderdag

Het 400e project betrof een uitje dat Present georganiseerd had in samenwerking met Stichting Kleurrijk. Kleurrijk organiseert activiteiten en workshops voor moeders met een verblijfsstatus. Dit ter voorkoming van sociale isolatie en ter bevordering van hun integratie in de Nederlandse samenleving. In het project op de Veranderdag gingen jonge autochtone gezinnen samen met de moeders van Kleurrijk en hun kinderen naar de Bouwspeeltuin aan de Maeterlinckweg. Spelenderwijs elkaar ontmoeten en elkaars achtergrond leren kennen en kinderen die nieuwe vriendjes maken! Present streeft in alle projecten naar verbinding en ontmoeting en dit 400e project was daar een prachtig voorbeeld van.

Present Barendrecht

De organisatie van de Veranderdag was in handen van Stichting Present Barendrecht in samenwerking met de diaconie van de Protestantse Kerk Barendrecht en een groep enthousiaste vrijwilligers. Present had samen met maatschappelijke organisaties projecten gevonden bij plaatsgenoten die gebaat waren met de inzet van een groep vrijwilligers. Bijvoorbeeld omdat zij zelf niet de gezondheid, de financiële middelen of het sociale netwerk hebben om een klus op eigen kracht te klaren.

Er werd geklust in tuinen, er werden kinderkamers gesausd en er waren uitjes met cliënten van Humanitas en Stichting IJsselmonde-Oost. Zowel vrijwilligers, hulpontvangers als maatschappelijke organisaties lieten na afloop weten dat het een geweldige dag was geweest. Een hulpontvanger: “Dit waren mensen met een groot hart! Ik wist niet dat die er nog waren.” Veel vrijwilligers hadden zich vooraf niet gerealiseerd hoe gemakkelijk het kan zijn om een ander zich gezien te laten voelen en een groot plezier te doen! Een vrijwilliger was na een project met mensen met een verstandelijke beperking vol bewondering: “Ik heb nu meer dan ooit respect voor alle mensen die met zoveel liefde dagelijks voor deze mensen zorgen.

Voelt u zich aangesproken en wilt u ook een keer aan de slag met een groep vrijwilligers? Dat kan! Bij Present Barendrecht is in principe iedere dag van het jaar een veranderdag. Neem voor meer informatie contact op via: info [@] presentbarendrecht.nl.

Nog even nagenieten van de Veranderdag! Hierbij een serie foto’s…. Als je de diversiteit aan groepen en projecten zo…

Geplaatst door Stichting Present Barendrecht op zondag 20 maart 2016Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »