Hondje vermist na te zijn geschrokken van vuurwerk: teruggevonden bij vuurwerkwinkel

BARENDRECHT – [Foto] Sinds gistermiddag (Dinsdag 29 december 2015) was de 1 jarige Pitbull Tyson vermist vanaf de Oude Maas in Barendrecht. Het hondje schrok van vuurwerk dat in de buurt af ging. De Pitbull is vervolgens weggerend van zijn eigenaar in de richting van de Heinenoordtunnel.

Sindsdien werd de hond onder andere gezien bij de Heinenoordtunnel, de Boerhaavelaan, de 1e Barendrechtseweg en vanochtend (Woensdag 30 december 2015) rond 8 uur in de wijk Molenvliet.

Molenvliet

Eline Landman liet vanochtend (Woensdag 30 december 2015) rond 8 uur aan BarendrechtNU weten dat ze een uur lang had geprobeerd om de hond te vangen in de wijk Molenvliet. De hond sloeg echter weer op de vlucht. Eigenaresse Wendy Cromwell was inmiddels ingeschakeld en ook onderweg naar de wijk.

Vuurwerk verkooppunt

Even voor negen uur vanochtend (Woensdag 30 december 2015) werd de hond dan toch gevangen. Medewerkers van de Wesdijk en enkele omstanders wisten de hond te vangen in de buurt van, jawel, het vuurwerkverkooppunt van de Wesdijk aan de 3e Barendrechtseweg / Middeldijk. Er is direct contact opgenomen met de eigenaar en de Politie. Een medewerker van Wesdijk via Facebook: “Onze medewerkers en enkele omstanders hebben hem zojuist gevonden aan de 3e Barendrechtseweg. We hebben hem aangelijnd en de eigenaresse is gebeld en onderweg om Thaysen op te halen.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de dierenvrienden van Wesdijk een vermist hondje terug helpen naar de eigenaar. In juni van dit jaar hielpen ze ook al bij het terugbrengen van een vermist hondje.

Eigenaresse

Wendy Cromwell via Facebook: “Lieve mensen, onze Tyson is terecht!! Bedankt voor jullie inzet en medeleven!! Zonder jullie hadden we onze Tyson niet terug gehad!! Nooit gedacht dat zoveel mensen voor Tyson en ons klaar zouden staan!! Hele ontmoetingen gisteren (Dinsdag 29 december 2015) en hele zoekacties met top mensen door heel Barendrecht uitgevoerd!! Mijn bericht was al meer dan 10.000 keer gedeeld en ook door andere FB pagina’s!! Nogmaals bedankt en voor een ieder een gelukkig nieuwjaar!!

Artikelfoto: Wesdijk / Wendy Cromwell 

Tyson is terecht! Door de grote aandacht via onder andere FB werd hij vanmorgen gevonden op de Tweede Barendrechtseweg. Bedankt voor het zoeken en delen!

Posted by Politie Barendrecht on woensdag 30 december 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »