Calvijn Groene Hart speelt voorstelling ‘De IJskoningin’

BARENDRECHT – Leerlingen uit de derde klas mavo van Calvijn Groene Hart spelen woensdag 22 april en donderdag 23 april in totaal vijf voorstellingen over het bekende verhaal ‘De IJskoningin’. In totaal hebben twaalf leerlingen in ongeveer twintig weken vol enthousiasme gewerkt aan zowel regie, spel als dans onder de bezielende leiding van dramadocent Dana Gooijer. Deze reeks voorstellingen vormt een groot onderdeel van het praktische drama-examen.

Dit jaar heeft er bovendien een bijzondere samenwerking plaatsgevonden met leerlingen uit klas 3 atheneum. Deze klas heeft samen met beeldende vormingdocent Coraliene van Dijken het prachtige decor voor de voorstelling vervaardigd.

IJswereld

Na een ruzie tussen twee zussen is het koninklijke dorp door toverkracht van prinses Elza in een ijswereld veranderd. Elza vlucht het bos in, bang voor haar eigen magische krachten. Haar dappere zus Anna reist haar achterna en maakt onderweg kennis met Sam en zijn rendier en met de sneeuwman die zo van de zomer houdt. Alleen Elsa kan de eeuwige winter stoppen. Lukt het Anna, Elza te overtuigen om de winter op te heffen en de zomer terug te brengen in het koninklijke dorp? Op deze vraag volgt uiteraard aan het einde van de voorstelling het antwoord.

Reserveren

De uitvoering is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De speeldata en tijden van de voorstelling zijn: try–out woensdag 22 april, 9.30 uur, première 11.00 uur, volgende voorstellingen 14.30 uur en 19.30 uur, donderdag 23 april 9.00 uur en 13.30 uur. Toegangskaartjes kosten slechts vijf euro en kunt u reserveren via d.m.gooijer@calvijn.nl. Voor scholen geldt een andere regeling. Mocht u daar meer informatie over willen ontvangen, dan kunt u hiervoor ook op bovengenoemd e-mailadres terecht.

« | »