Zaterdagavond: Concert Gaudi kwartet bij Barendrecht Klassiek in de Dorpskerk

BARENDRECHT – Aanstaande zaterdagavond 7 juni speelt het Gaudi-kwartet op uitnodiging van Barendrecht Klassiek.

Anita Jongerman, Marjolein Canté, Florin Negreanu en Sander van Berkel, die elk op hoog niveau in het Nederlandse muziekleven werkzaam zijn, richtten het kwartet vijftien jaar geleden op en gaven het als motto: “Waar woorden te kort schieten, spreekt de muziek.”

Hun debuut CD, met divertimenti en kwartetten van Mozart, werd vorig jaar goed ontvangen. Op het programma staan J.S. Bach, Liebster Jesu, wir sind hier BWV 731, een sonate van Telemann, een Divertimento van Mozart en Langsamer Satz van Anton Webern. Na de pauze volgen het beroemde Amerikaanse kwartet opus 96 van Antonin Dvorak en tenslotte een luchtige afsluiting met de tango van Albeniz. Het concert vindt plaats in de Dorpskerk, Dorpsstraat 146, naast de watertoren en is mede mogelijk dankzij bijdragen van sponsoren.

Het concert begint om 20.00 uur. Vanaf half 8 en tijdens de pauze staan koffie en thee klaar. De toegang is, als altijd, vrij, bijdragen na afloop worden zeer op prijs gesteld. Meer informatie staat op de site: barendrechtklassiek.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »