Kerstboom met kerstbal (met daarop een kerstboom)

BARENDRECHT – De komende weken staan er in Barendrecht diverse kerstmarkten, winter fairs, muzikale kerstoptredens en kerstwandelingen op de agenda. In onderstaand overzicht staan alle bij BarendrechtNU bekende kerst/winteractiviteiten voor de maand december (insturen kan hier):

Activiteiten

Vanaf 16 december (eerdere activiteiten onderaan terug te zien):

Vrijdag 16 december: Kerstwandeling ‘Toekomst vol van Hoop’ in Carnisselande. Langs een sfeervol verlichte route van ca. 2,5 km worden 14 taferelen uit het kerstverhaal gespeeld. De wandeling concentreert zich in en rond het centrum in Carnisselande op 16 december 2022

Vrijdagavond 16 december: Top 2000 avond bij CultuurLocaal in De Baerne. Leerlingen spelen een selectie van nummers uit de populaire hitlijst van NPO Radio 2. Het concert begint om 19:30 uur in de BaerneZaal, Buitenlandse Baan 1. Dit jaar speelt elke band speelt twee songs: een “ouder” liedje van voor 2000, en een hedendaags liedje van na 2000. Het wordt een gevarieerd programma, met muziek van Dolly Parton tot Red Hot Chili Peppers. Ook het Bohemian koor zal erbij zijn, zij zingen één van de bekendste hits van de afgelopen jaren uit eigen land. Traditiegetrouw wordt de avond gepresenteerd door Jos Vis. Toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

Zaterdag 17 december: Santa Run in het centrum van Barendrecht. Zaterdagmiddag zal om 15:30 uur het startschot klinken op het Doormanplein in Barendrecht. De kerstmannen en -vrouwen wandelen of rennen een route van 3 of 5 kilometer door het centrum van Barendrecht.. Wie last-minute pas besluit mee te doen kan vanaf 12:00 uur een kerstmanpak op het Doormanplein kopen.

Zaterdag 17 december: Kerstritten bij de Maasoever Spoorweg van 13:00 tot 20:00 uur, de kerstman zal er ook weer bij zijn.

Zaterdagavond 17 december: Concert “Op weg naar Kerstmis met Black Gospel” in de Carnisse Haven aan de Noordersingel 30 in Barendrecht. Er wordt opgetreden door de bekende Black gospelgroep G-Roots. Zangers en live band. Kaarten à € 15 bij the Read Shop in het dorp en Kruithof Optiek in Carnisse Veste. Reserveren kan via e-mail Commissiecultuur@carnissehaven.nl

Dinsdag 20 december: Betsy’s Kerstbingo door KijkopWelzijn: een gezellige bingo-ochtend voor de inwoners van Barendrecht. Betsy’s Kerstbingo is van 10.00 tot 12.00 uur in BLOK0180 aan de Haarspitwei 9. De toegang is gratis en voor een kopje koffie of thee met iets lekkers wordt gezorgd. Aanmelden is verplicht en kan tot 13 december via mail bij het Wijken Vrijwilligerswerk van KijkopWelzijn: wenv@kijkopwelzijn.nl.

Dinsdag 20 december: Ook in Carnisselande kan het publiek van het BaerneKoor genieten. Het derde en laatste concert vindt plaats in de Carnisse Haven aan de Noordersingel 30. Concert begint om 10:30 uur (inloop vanaf 10:00 uur). Hier zijn de solisten ook weer van de partij. (optreden is gratis bij te wonen, reserveren is niet nodig.)

Woensdagavond 21 december: Alzheimer Café december: ‘Tips voor de feestdagen bij dementie’. Gespreksleider Klazina van den Herik spreekt met Amaya van Leeuwen. Zij is psycholoog bij Aafje en legt uit wat prikkels doen bij mensen met dementie. Met het thema ‘Tips voor de feestdagen bij dementie’ kijken zij vooruit naar de komende feestdagen. De bezoekers krijgen tips om er, ondanks de dementie, toch gezellige dagen van te kunnen maken. Belangstellenden zijn van harte welkom bij het Alzheimer Café! Aanmelden kan via mail m.burger@kijkopwelzijn.nl of telefonisch op nummer 0180 691 800. Het Alzheimer Café start om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur in Bibliotheek het Kruispunt, Middenbaan 111.

Zaterdagmiddag 24 december: kerstfilm voor kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar in de kantine van sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein. Na afloop van de kerstfilm is er een knutselwerk naar leeftijd en er zal ook wat lekkers uitgedeeld worden. De middag is van 14:30 – 16:00u. Aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 23 december via www.waterport.nl

Zaterdagavond 24 december: Kerstavonddienst in de kantine van sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein: “We zullen samen bekende kerstliederen zingen en er zal een korte overdenking zijn. Na afloop kunt u nagenieten met warme chocolademelk of glühwein.” De avond start om 20:00u en duurt tot 21:30u. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Zaterdagavond 24 december: V.E.G. de Wijngaard organiseert een gezellige kerstavond met als thema ‘Light of the world’. De hele avond klinkt er traditionele kerstmuziek. Dit wordt afgewisseld met live muziek door onze band en een korte boodschap. We trakteren die avond elke bezoeker op warme wafels, hotdogs, koffie, thee, chocolademelk, glühwein of voor de kinderen zelf stokbroodje bakken in de buitenlucht. Er zijn kraampjes, vuurkorven en kersttaferelen (dit laatste gemaakt door de kinderen van de Wijngaard). Binnen kan je meedoen aan de knutseltafel en voor elk kind is er een verrassing.
Waarom? Omdat we willen ontmoeten. Elkaar leren kennen. In een tijd waar we zo langs elkaar heen leven…. Laten we elkaar opzoeken! Iedereen is welkom op zaterdagavond 24 december, tussen 18:00 en 21:00 uur. Je kunt in deze tijd komen en gaan wanneer je dat wilt. De locatie is bij De Wijngaard, in en om het Trefpunt aan Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht. Iedereen is welkom en consumpties zijn gratis.

Zondagochtend 25 december: kerstontbijt in de kantine van sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein: “U bent van harte welkom om samen met ons te genieten van een gezellig kerstontbijt vanaf 9:30u. Rond 10:15u starten we met een kerstviering die duurt tot uiterlijk 11:15u. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Eerdere activiteiten

De activiteiten van de eerste helft van december 2022:

Woensdag 7 december: Wintermarkt bij De Zorgnijverij (Arnhemseweg 33, Barendrecht): “Naast onze eigen producten verkopen ook lokale ondernemers mooie producten. Het aanbod bestaat uit de leukste handgemaakte producten, kleding, sieraden, DIY, accessoires en zijn er veel leuke cadeau artikelen.” Ook gaat de BBQ aan op de wintermarkt en worden er oliebollen verkocht.

Vrijdag 9 december: Kerstmarkt bij De Kleine Duiker aan de 3e Barendrechtseweg van 16:00 tot 20:30 uur. Naast de markt is er live muziek, komt de kerstman op bezoek, wordt het kerstverhaal uitgebeeld en kun je marshmallows komen roosteren. Gratis entree. Om 17:00 uur gaan de lichtjes van de kerstboom aan.

Vrijdag 9 december: Bijzonder Kerstfeest in de Dorpskerk. Het is een muzikale kerstviering voor mensen met (en zonder) een beperking. Met medewerking van Harmonievereniging Barendrecht. Aanvang 19.30 uur, duurt ongeveer 1 uur. Iedereen, familie, vrienden, geïnteresseerden, zijn van harte welkom om te komen luisteren.

Zaterdag 10 december is het WinterFeest terug in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Na twee jaar afwezigheid wordt het feest weer gehouden, wel in een kleinere, knussere opzet dan vroeger. Van 14:00 tot 20:00 uur zijn er activiteiten in de Dorpskerk en op het terrein daar omheen. In de Dorpskerk zijn optredens. De toegang is vrij.

  • Op het grasveld achter de oude pastorie bij de Dorpskerk staat het podium, zijn er tien kramen en is de Snuffelmarkt geopend. Ook kunnen bezoekers hier een drankje drinken. Bij de kramen is erop gelet dat ze bij Kerst passen.
  • Christmas Carols zingen in de Dorpskerk: Het Carols Koor van CultuurLocaal houdt van 14 tot 14.45 uur een open repetitie. Van 15 tot 15.45 uur is de uitvoering van het Carols Koor.
  • Het Jeugdorkest van Harmonievereniging Barendrecht speelt van 16.15 tot 17 uur. Hét Harmonieorkest sluit van 19 tot 20 uur de dag af met een concert in de kerk.

Zaterdag 10 december: Winterse Dag op de Middenbaan/centrum Barendrecht:

  • Van 12:00 tot 14:00uur: Kerstman & zijn lieve vrouw met elfjes en rudulph komen langs in Het Kruispunt, je kunt hier met ze op de foto. Restaurant Spruit heeft serveert erwtensoep, warme chocolademelk & Gluhwein.
  • Van 12:00 tot 16:00 een super grote snowglobe met sneeuw en photobooth staat op de Middenbaan.
  • Van 14:00 tot 16:00: Winterseparade over het dorp: “En bij de kerst horen natuurlijk cadeau’s. De kerstman heeft heel veel lekkers en cadeautjes om uit te delen!

Zaterdag 10 én 17 december: Winter Food Fair bij Café Clementine (achter station Barendrecht/Spoorlaan): “Het is er een en al winterse gezelligheid met knapperende haardvuren waar je je kan opwarmen en marshmallows kan roosteren. Leuk voor de kids! De komende zaterdagen zullen wederom diverse ondernemers hun producten aanbieden op ons terrein. (..) onder andere versgebakken brood van Atelier Du Pain, heerlijke kazen van ‘t Kaasplateau, lokale producten van Café Clementine, wijnen van Wijngenoten uit Ridderkerk en diverse kerstproducten.”

Maandag 12 december: Kerststukjes maken in de kantine van sporthal Waterpoort aan het Middeldijkerplein 9. U bent van harte welkom vanaf 19:00u om een kerststukje te komen maken. Voor begeleiding en materialen wordt gezorgd (bijdrage van € 10, contant te voldoen op de avond zelf). Uiteraard is er ook koffie/thee en wat lekkers: ‘We hebben voor deze activiteit een beperkt aantal plekken, aanmelden is daarom verplicht voor 9 december via www.waterport.nl

Dinsdag 13 december: Kerstconcert van het BaerneKoor in de Dorpskerk van Barendrecht. Het Baerne Koor is tevens opzoek naar nieuwe leden. Wie 50 jaar of ouder is en van zingen houdt is van harte welkom, aanmelden kan via de website cultuurlocaal.nl (optreden is gratis bij te wonen, reserveren is niet nodig.)

Woensdag 14 december: Woensdagmiddag is het BaerneKoor te zien en horen in de Bibliotheek HetKruispunt. Hier zijn geen solisten bij aanwezig. Dit optreden start om 15:30 uur. (optreden is gratis bij te wonen, reserveren is niet nodig.)

Donderdag 15 december: Het Ouderenwerk van KijkopWelzijn organiseert een leuke workshop bloemschikken voor senioren met als thema: Kerst. Een gezellige én leerzame middag. De workshop vindt plaats in ‘de Huiskamer’ aan het Onderlangs 11. De deelnemers gaan van 14.00 tot 16.00 uur onder leiding van Paulien Bijl samen aan de slag. Aan het eind van de middag gaan ze met een prachtig kerststuk naar huis. Wie aan de workshop wil deelnemen, dient zich vooraf aan te melden bij KijkopWelzijn. Dat kan via mail bij balie@kijkopwelzijn of telefonisch op nummer 0180 691 800. De kosten voor deelname zijn € 15,00 en worden ter plekke gepast betaald. Let op: deelnemers moeten een eigen snoeischaar meenemen.

Bent u organisator van een winter/kerstactiviteit in Barendrecht en ontbreekt deze nog in het overzicht? Stuur dan zo volledig mogelijk alle info over de activiteit in naar BarendrechtNU om te worden opgenomen in het overzicht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »