Winterfeest Barendrecht 2016 van start in Oude Dorpskern

BARENDRECHT – Na een afwezigheid van twee jaar wordt er op zaterdag 10 december weer een WinterFeest gehouden in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Van 14:00 tot 20:00 uur zijn er activiteiten in en om de Dorpskerk in de Dorpsstraat.

Het wordt een dag met veel muziek, kinderactiviteiten en verkoopplekken. Op het terrein achter de Dorpskerk staat de wenskerstboom centraal. Hier kunnen bezoekers vertellen wat hun wensen zijn voor Kerst. Rond de boom staan kramen. Ook zijn er optredens op een podium. Er wordt ook opgetreden in de kerktuin en in de Dorpskerk. De muziek wordt onder meer verzorgd door CultuurLocaal en Harmonievereniging Barendrecht.

Activiteiten

Voor kinderen zijn er activiteiten in de Ontmoeting, de zaal naast de Dorpskerk. Bovendien staat op het plein voor de kerk een zweefmolen en rijdt een trein van de Maasoever Spoorweg.

De Historische Vereniging Barendrecht toont deze dag een expositie over Kerst.

Op vrijdag 9 december is het ’s avonds in de Dorpskerk het Bijzonder Kerstfeest. Ook die traditie kan gelukkig weer terugkeren.

Het WinterFeest wordt georganiseerd door de Stichting Evenementen Dorpskern Oud-Barendrecht (Sedob), waarin wordt samengewerkt door de Dorpskerk, Harmonievereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.

Medewerkers

Het WinterFeest wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Gelukkig zijn er al veel mensen beschikbaar. Maar er zijn nog meer mensen nodig, ook om te kunnen voldoen aan de aangescherpte veiligheidseisen van de gemeente. Er zijn mensen nodig voor het opbouwen en afbreken, EHBO’ers en verkeersregelaars. Wie mee wil helpen kan contact opnemen door een mail te sturen naar info [@] sedob.nl. Ook bedrijven die de dag willen sponsoren kunnen contact opnemen.

Ook mensen die een verkoopplek willen huren op de WinterMarkt kunnen zich melden via info [@] sedob.nl. Er zijn nog enkele kramen beschikbaar. Een aanmeldingsformulier en meer informatie staat ook op: sedob.nl

Artikelfoto: WinterFeest 2016 in BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »