25 juni: Presentatie van nieuw kunstwerk op Wilgeneiland in wijk Molenvliet

BARENDRECHT – Het Saenredam-project in de wijk Molenvliet, een Land-Art-Project van de kunstenaar Lucien den Arend, is elke 5 jaar het middelpunt van een evenement. In 2020 zou er weer een evenement plaatsvinden maar vanwege de coronamaatregelen is dit uitgesteld naar 2022.

Op zaterdag 25 juni om 15.00 uur vindt het feestelijk event plaats bij het wilgeneiland aan het Saenredampad in Barendrecht (Grondmolen/Jaagpad). Een nieuw tijdelijk kunstwerk op het eiland, dat tot oktober blijft staan, zal dan worden gepresenteerd. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door een blazersensemble van Harmonie Vereniging Barendrecht: “Iedereen is welkom!“, aldus de organisatie.

Ladder

Deze keer is de kunstenaar Wim Schermer benaderd, hij heeft het kunstwerk “ik droom hemel kust aarde” ontworpen: “Wim Schermer combineert het beste van twee werelden, enerzijds opgeleid als ingenieur industrieel ontwerpen aan de TU Delft en anderzijds als scenograaf aan de Rietveld Academie. Wim past materialen op onconventionele wijze toe en creëert subtiel balancerende constructies. Hij is kunstenaar en tegelijkertijd uitvinder, maar bovenal is Wim Schermer een verhalen vertellen.

Expositie

De organisatie heeft contact gezocht met scholen van voortgezet onderwijs om het Saenredam landart kunstwerk onder de aandacht te brengen. Jo Polak heeft namens de stichting een lesbrief ontwikkeld die is aangeboden aan de scholen.

Leerlingen van: Praktijkschool Olympia College Rotterdam, Portus Groene Hart Barendrecht, Farelcollege Ridderkerk en het Daltonlyceum Barendrecht, hebben met groot enthousiasme aan hun projecten gewerkt. Nog tot en met donderdag 30 juni is de expositie van hun tekeningen, schilderijen en maquettes te zien in de hal van het gemeentehuis in Barendrecht.

Wethouder Margo Stolk van cultuur heeft op woensdag 15 juni de expositie geopend en de prijs uitgereikt voor het meest creatieve werkstuk.

Wilgeneiland

Het wilgeneiland, gelegen in de wijk Molenvliet is een hommage aan de kunstenaar Pieter Jansz. Saenredam. Hij was een kunstschilder die bestaande kerkinterieurs tot onderwerp nam en waarbij hij het lijnenspel meesterlijk toepaste.

De Barendrechtse Stichting Pieter Jansz. Saenredam voert het beheer over het project en organiseert elke vijf jaar een evenement.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »