Eerste lustrum van Open Tuinen in Barendrecht op 25 juni

BARENDRECHT – Op zaterdag 25 juni wordt van 10.00 tot 17.00 uur het eerste lustrum van de ‘open tuinen’ in Barendrecht gevierd: “Ontdek prachtige, speciale planten en bloemen-combinaties. Wandel door de uniek ontworpen tuinen en bewonder verschillende materialen en toepassingen. Een bijzonder moment om tuinliefhebbers te ontmoeten, tips en trucs uit te wisselen en nieuwe inspiratie op te doen voor je eigen tuin.

Tuinen

Een samenvatting van hetgeen u op zaterdag 25 juni 2022 tussen 10:00 en 17:00 uur kunt gaan zien:

Dorpsstraat 217: Onderaan de dijk ligt een tuin die het bezoeken meer dan waard is. Vele verborgen hoekjes, groene daken, veel hosta’s en varens. Dit jaar is een nieuwe rotstuin en heuchera hoekje aangelegd. Tijdens de open dag worden planten ten bate van KIKA verkocht. Ook is er een prijsvraag(je), waarbij de deelnemers mogen inschatten hoeveel varens er in de tuin staan. Voor de winnaar is er een leuke prijs. Ook hiervan is te opbrengst voor KIKA.

Preludehof 12: Deze tuin ligt direct achter de tuin Dorpsstraat 217 (ingang achterom geldt voor beide tuinen). Een leuk en gezellige tuin op eigen wijze aangelegd, naar eigen zeggen in “Japanse stijl”. Een gezellige fleurige tuin met een waterloop en gezellige hoekjes.

Dorpsstraat 186: Ook deze tuin is het bezoeken meer dan waard. Lommerijk, een enorme variëteit aan planten en heerlijk rustig gelegen. In de tuin tref je ook veel bloemen aan, zodat het een fleurig geheel vormt. Een tuin waar je niet uitgekeken raakt.

Kerktuin Hervormde Dorpskerk (t.o. Doormanplein): Een tuin die gerund wordt door vrijwilligers. Een tuin die je op die plek niet zou verwachten. Een statige plek waar zelfs bijenkasten staan. De vrijwilligers weten bij veel planten een verhaal te vertellen. Mogelijkheid tot het aankopen van stekken.

Talmaweg 133: Geheel in eigen stijl opgebouwd en ontworpen met een ruilkasje voor stekken en andere planten in de voortuin. Een kleine tuin met een eigen stijl. Kruiden, fruit en bloemen; je vindt er van alles. Spontaan omschrijft het beste het verhaal van deze tuin en bewoonster.

Talmaweg 74: Een tuin met een zeer bijzondere (met uitsterven bedreigde boomsoort) de Coastel Redwood. Het leuke in deze tuin is dat veel van de planten en heesters zijn opgekweekt uit zaad of stek in de zelfgebouwde kas. Een tuin van en voor de liefhebber.

Talmaweg 80: Een leuke smalle (slechts 5 meter brede) tuin. Een paadje kronkelt door de tuin, waar je zelfs een klein vijvertje in aantreft. De Talmaweg is een van de oudere straatjes in Barendrecht met veel leuke karakteristieke huisjes en diepe tuinen. Deze tuin vormt eigen kleurig geheel zodat de eigenaren er hun eigen paradijsje hebben.

Concertweg 5: Gelegen aan een van de vele singels in Barendrecht, waarbij geprobeerd is enerzijds de rust te vinden en toch contact te houden met de buitenwereld (dus geen grote schutting of tuinhuis aan de achterzijde). Je vindt er een prachtige Acer, schitterende Heuchera en beekloop. Kortom voldoende om er enige tijd in rond te brengen.

Genoemde tuinen liggen allemaal binnen een straal van nog geen kilometer van elkaar en zijn dus makkelijk per fiets of te voet te bereiken. Daarnaast kunt u ook gaan kijken bij:

Volkstuinvereniging ATV Barendrecht (Stationsweg 134):

De Volkstuinvereniging wil de bewoners van Barendrecht en omgeving graag kennis laten maken met de mogelijkheden van een Volkstuin. Je vindt er een enorme variëteit aan tuinen, waarbij iedereen het op zijn eigen wijze aanpakt: groente, fruit, bloemen. De aanwezige tuinders zullen u graag een rondleiding geven en hun verhaal aan u vertellen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »