Heldinnen in het zonnetje gezet tijdens Internationale Vrouwendag bijeenkomst in gemeentehuis

BARENDRECHT – Op zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Wethouder Roopram en de vrouwen van de gemeenteraad Barendrecht nodigen daarom alle Barendrechtse vrouwen uit om op woensdagavond 4 maart in het Gemeentehuis (Binnenhof 1) bijeen te komen:

Met vier generaties vrouwen kijken ze weterug en vooruit naar wat de kracht van vrouwen betekent in de samenleving: “In vrijheid hebben wij allemaal de keuze om onze kracht in te zetten zoals we willen. Maar hoe doen de vrouwen in Barendrecht dat? Kom luisteren, praat mee en doe inspiratie op!

Vrouwendag

Internationale Vrouwendag is een dag om niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Het thema van de avond is ‘De Kracht van Barendrechtse Vrouwen’. Daarmee sluiten ze aan bij het thema Vrijheid dat dit jaar centraal staat voor Internationale Vrouwendag. Vrijheid om te kiezen voor je eigen weg of werk is ook in Nederland nog steeds niet vanzelfsprekend.

Om elkaar te inspireren als Barendrechtse vrouwen zijn de vrouwen van de Gemeenteraad graag gastvrouw voor deze open bijeenkomst. Ook mannen zijn uiteraard van harte welkom.

Krachtige Barendrechtse vrouwen

Onder leiding van raadsleden Jacinta Floor en Cicilia Rijsdijk vertellen vier generaties Barendrechtse vrouwen over waar zij hun kracht uit putten en hoe ze die inzetten in de samenleving. Vanuit verschillende overtuigingen, vanuit verschillende werk/thuissituaties en vanuit verschillende tijden.

Ook inspireren Babs Mouton (verhalenvinder), Tonia Ruybroek (directeur KijkOpWelzijn) en Glenda Peters (zangeres) graag met hun verhaal. Daarnaast vertellen de vrouwen die in en om de gemeenteraad werken hoe en waarom zij dit doen. Kom ook, praat mee en laat je inspireren.

Programma en aanmelding

Vanaf 19.00u is de inloop in de hal van het Gemeentehuis met koffie en wat lekkers. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

Iedereen is van harte welkom. Om een indicatie te hebben van het aantal deelnemers kunt u zich aanmelden via Facebook: Internationale Vrouwendag Barendrecht of e-mail: Barendrechtsevrouwendag@gmail.com Ook zonder aanmelding bent u van harte welkom: “We zien u graag op 4 maart!

Artikelfoto: Vrouwendag Barendrecht 2019Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »