Bibliotheek Carnisselande, Middeldijkerplein, Barendrecht

BARENDRECHT – Theater het Kruispunt en de Bibliotheek AanZet presenteren in het kader van het project Theater het Kruispunt On Tour een reeks jeugdvoorstellingen. Theater het Kruispunt programmeert niet alleen voorstellingen op de eigen locatie in gebouw Het Kruispunt in het centrum van Barendrecht, maar ook op locatie.

Het doel is om (potentieel) publiek in Carnisselande kennis te laten maken met het theater en de bibliotheek.  De voorstellingen zijn dan ook gerelateerd aan een prentenboek of hebben een sociaal-maatschappelijk thema.

Een overzicht van de drie voorstellingen in de bilbiotheek Carnisselande. Kaartjes kosten €2,50 per stuk.

Jasper Smit  – Straks komt er niemand op mijn feestje (6+)

Wo. 28 februari, 11.00 uur

Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien, en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Hij is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes. Belangrijk? Zekersteweten, want of een liedje nou grappig, verdrietig, meezingbaar of geschikt voor een dansje is, er is altijd een dubbele bodem. Natuurlijk is je grote zus mega-irritant. Maar als je wordt gepest, komt ze wél voor je op. En als het hele huis vol staat met verjaardagsbezoek,  maar je vindt toch dat niemand op je feestje is gekomen, wie mis je dan?

Joes Boonen  – Bang Mannetje (4+)

Vr. 2 maart, 11.00 uur

Bang mannetje is een vrolijke, interactieve voorstelling voor kleuters gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Mathilde Stein en Mies van Hout. In een intieme, speelse sfeer speelt en zingt Joes een dag uit het leven van Bang mannetje. Bang Mannetje is bang voor van alles:  bang om iets te zeggen als er iemand voordringt bij de bakker,  bang om de straat op te gaan in zijn lievelingsbloemenbroek, bang voor spoken onder zijn bed.  Hopelijk kan de toverboom hem helpen om iets minder bang te worden.

Jogchem Jalink – Gonnie en Vriendjes (2+)

Wo. 7 maart, 11.00 uur

Daar heb je Gonnie, het kleine gele gansje met de rode lievelingslaarsjes. Op zoek naar al haar vriendjes. Samen maken ze allemaal grote en kleine avonturen mee. Kijk, een plas! Daar kun je leuk overheen springen. Heeft iemand soms een rode pet gezien? En… moet je dát zien! Daar ligt een ei. Zit daar soms ook een gansje in? En waarom komt ie er niet uit? Gonnie & vriendjes is een vrolijke poppenvoorstelling van Jogchem Jalink, gebaseerd op de Gonnie-boekjes van Olivier Dunrea.

Kom en beleef de magie van het theater op een inspirerend plek; de Bibliotheek AanZet in Carnisselande. De toegangspoort tot kennis, informatie en ontspanning.” Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Barendrecht.

« | »