Festival CultuurLocaal op 17 feb met o.a: Muziekvoorstelling voor kinderen, Symfonie Orkest en workshops

BARENDRECHT – [Programma] Op 17 februari 2018 is in De Baerne het 3e Festival CultuurLocaal. De hal en de BaerneZaal zijn op deze dag de ontmoetingsplaats voor leerlingen en cursisten, cultuurmakers en mensen uit het basisonderwijs.

Kunst en cultuur brengen mensen samen, brengen heden en verleden tot leven en inspireert elke generatie opnieuw”, aldus Wim Soeters, coördinator bij CultuurLocaal en organisator van het Festival. “Of het nu om een cultuurontbijt gaat met gesprekken over cultuureducatie in het onderwijs, of om het meespelen in het Ridderkerks symfonieorkest óf om meezingen met de familiezangworkshop van Monica Millar: het gaat bij het Festival CultuurLocaal om ontmoetingen tussen gedreven muzikanten, zangers en hun publiek.

Muziek en zang

Iedereen kan meezingen (zowel jong als kras), kijken en luisteren bij repetities en workshops en bij OEKS! (het muziekverhaal Op Een Klein Stationnetje). Er is een uitvoering van het CultuurLocaal MeespeelOrkest en belangstellenden kunnen werken aan hun ‘performance’ tijdens de popworkshop. Alle activiteiten zijn gratis en vrij toegankelijk. Alleen voor het cultuurontbijt is aanmelding verplicht via miranda@cultuurlocaal.nl. Cultuurlocaal hoopt dat veel Barendrechters ‘s ochtends of ‘s middags een kijkje komen nemen in de Baerne.

Programma

Het programma in vogelvlucht:

  • 9:00 – 10:15 u. Cultureel Ontbijt. Eet mee, luister mee! Gesprekken over cultuureducatie, het lied Als Muziek door kinderen en docenten, theaterdemo ‘Jij kan het ook’ door Esther ErdtsieckBlaaser.
  • 9:30 – 12:15 u. Openbare repetitie en concert Ridderkerks Symfonie Orkest.
  • 10:30 -11:15 u. OEKS! Gratis muziekvoorstelling voor jonge kinderen. 60 muisjes in een trein!
  • 12:00 – 13:30 u. FamilieZangWorkshop door Monica Millar. Zing mee met z’n allen.
  • 13:00 – 14:30 u. Workshop popmuziek en performance. Voor elke popmuzikant. Kom gewoon!
  • 13:45 u. Presentaties zangworkshop Monica Millar en harpensemble Leonieke de Kleer.
  • 14:15 u. Eine Kleine KleuterMedley voor Meespeelorkest, maar ook de echte Eine kleine Nachtmusik van Mozart, uitgevoerd door een docentenensemble.
  • 15:00 – 16:00 u. Presentatie Workshop popmuziek & performance van de afdeling lichte muziek. Ook met optredens van Singer-songwriters en presentator Jos Vis.

Artikelfoto: Optreden tijdens Festival Cultuurlocaal in 2017.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen



« | »