Natuurgebied de Carnisse Grienden, Barendrecht

BARENDRECHT – [Update: Afgelast] Op zaterdagmorgen 3 maart aanstaande worden op de noordelijke oever van de Oude Maas de natuurgebieden De Carnisse Grienden en Klein Profijt weer schoongemaakt. Voor deze jaarlijkse inzameling van achtergebleven zwerfvuil vanuit de rivier na hoogwater zijn in beide gebieden nog vrijwilligers nodig.

UPDATE 27 feb: De Griendenschoonmaak gaat niet door, zo laat de organisatie weten: “Helaas zijn er extreme winterse omstandigheden te verwachten en is door verenging De Carnisse Grienden en de Lionsclub Rhoon Oude Maas besloten deze activiteit niet door te laten gaan.

De schoonmaakactiviteit start om 10:00 uur bij de Koedoodsehaven en is bijzonder geschikt voor kinderen, maar begeleiding door ouders is dan wel gewenst. Er wordt warme kleding en schoeisel aangeraden die vuil en nat mogen worden en eventueel droge spullen om achter de hand te houden. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit en aanmelden is niet noodzakelijk.

Voor het 41ste jaar de Carnisse Grienden

Vereniging De Carnisse Grienden organiseert de schoonmaak voor het 41ste jaar in het gebied waar de vereniging haar naam aan dankt; de Carnisse Grienden. Vrijwilligers komen hiervoor samen op het terrein van de gebroeders Kraaijeveld aan de Koedoodsehaven te Barendrecht. Deze locatie is te vinden nabij de parkeerplaats van de Carnisse grienden en ter hoogte van het gemaal Breeman. Hier wordt ook werkmateriaal ter beschikking gesteld door Staatsbosbeheer.

Om 10.00 uur wordt het startschot gegeven. Vanaf ca. 12.00 uur staat de erwtensoep, gesponsord door de heer Kraaijeveld, gereed voor de deelnemers en is er voor de kinderen gelegenheid tot het bakken van (stok)broodjes.

Samenwerking

De Vereniging De Carnisse Grienden en de Lionsclub Rhoon Oude Maas hebben onlangs besloten deze jaarlijkse schoonmaak van de boorden langs de Oude Maas beter op elkaar af te stemmen. Tot nu toe werden deze activiteiten los van elkaar en op verschillende zaterdagen georganiseerd. Dit jaar steken beide organisaties met hun vrijwilligers op zaterdag 3 maart, dus tijdig voor de aanvang van het broedseizoen, gezamenlijk de handen uit de mouwen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »