Programma ZomerFeest Barendrecht 2016 (Foto: 2015)

BARENDRECHT – Muziek, standwerkers, een musical en klimmen. Het zijn maar een paar van de vele activiteiten tijdens het ZomerFeest. Dit feest wordt op zaterdag 24 juni gehouden in het centrum van Barendrecht. Burgemeester Jan van Belzen opent het feest om 12.00 uur op het Doormanplein.

Er zijn activiteiten in de Oude Dorpskern, op de Middenbaan en op ’t Vlak. In de Dorpsstraat staan bijna zestig kramen. Nieuw is een podium bij Heuvelsteyn, schuin tegenover Het Kruispunt. Hier zorgt muziekschool CultuurLocaal van 13.30 tot 17.30 uur voor de programmering.

Doormanplein

Op het Doormanplein staat het grote Bakkerij Pot Podium. Voor de opening door de burgemeester danst Funky Feet. Na de opening zijn er optredens van het Meezingkoor van Harmonievereniging Barendrecht, Dancestudio Lucia, Everlite for Hawaiians & Halau Hula Mana O Kahiko en Kids-Bizz & JenKa Kids.

De jeugd van de Harmonievereniging voert van 16.00 tot 16.45 uur de musical De Vuilnisboot op. De middag wordt afgesloten met optredens door het Harmonieorkest en slagwerkgroep Adrumaline.

Kinderactiviteiten

In De Ontmoeting, naast de Dorpskerk, zijn kinderactiviteiten. Kinderen kunnen onder meer knutselen, bellenblazen met de Reuzenbellenblaas en spelen met een knikkerbaan. Ook zeeverkennersgroep Brandaen is weer aanwezig.

Op het plein voor de kerk verzorgt Marlyne boogschieten. Hier staat ook de klimmuur. In 2013 was deze attractie een groot succes bij kinderen. Onder begeleiding kan de muur worden beklommen. Daarbij zitten ze klimmers goed vast aan een touw, zodat er niets mis kan gaan.
Natuurlijk kunnen kinderen zich laten schminken.

Middenbaan

Op de Middenbaan staan van 10.00 tot 17.00 uur kramen van de winkeliers. Ook dit jaar vindt er weer een standwerkersconcours plaats. De deelnemers doen van 11.00 tot 16.00 uur hun best om de klant (en de jury) te overtuigen. Tegelijkertijd zorgen verschillende acts voor muziek. Er wordt onder meer gerekend op Znerik en op DJ en zanger Pouwels met zijn André Hazes-act.

De kinderen kunnen terecht bij de cocktailbar op de Middenbaan en op een springkussen op ‘t Vlak. Ze worden natuurlijk verwelkomd door Barend en Dregje, de mascottes van het winkelcentrum.

Dorpskerk

De muziek van Star Wars klonk nog nooit op het orgel van de Dorpskerk. Organist Arjan Breukhoven brengt daar verandering in. Ook speelt hij muziek uit musicals. Breukhoven doet dit tijdens twee korte optredens: van 12.30 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 14.00 uur.

De kerktuin is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op het terras worden twee exposities ingericht. Vader en zoon Rienstra stellen een selectie van hun schilderijen ten toon en Gerdien Pool exposeert sieraden van eigen ontwerp. ’s Middags is er twee keer een muzikaal optreden van fluitisten van 14.00 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 15.30 uur. Gastvrouwen van de kerktuin geven informatie over de bomen, struiken en planten. Ook zijn er kamer- en tuinplanten te koop.

Bij de kerk staat de kraam van Toeter Repair. Mensen kunnen hier instrumenten laten repareren.

Schilderworkshop

De legendarische schilder Bob Ross heeft een Barendrechtse opvolger gekregen. Onder leiding van de Barendrechtse Bos Ross kan iedereen een landschapsschilderij maken dat zeker een ereplaats zal krijgen in de woonkamer. Voor alle materialen wordt gezorgd. Er wordt geschilderd onder een afdak. Elk uur is er een workshop, die ongeveer een half uur duurt.

Watertoren

De Watertoren is ’s middags open voor bezoekers. In verband met de veiligheid worden er maar maximaal vijf bezoekers tegelijkertijd toegelaten. Vanaf de toren is er een prachtig uitzicht over Barendrecht en omgeving. De entreeprijs is 1 euro.

D’Ouwe School

D’Ouwe School, het gebouw van de Historische Vereniging Barendrecht, is geopend voor bezoekers. Er is een expositie met films en foto’s van evenementen uit het verleden. Ook worden er oude en antieke spullen verkocht.

Avondprogramma

Op het Doormanplein wordt het feest afgesloten met optredens op het grote podium. Harmonice zingt van 19.30 tot 19.50 uur. The best of Pimp Jamsesions treedt op van 20.00 tot 20.30 uur.

Het feest wordt afgesloten met een optreden van Three/Third XL. Deze jonge coverband heeft een driestemmige frontlinie, gevormd door drie zussen. Ze spelen klassieke hits, de grootste successen van dit moment en verrassende medleys. In 2013 werden ze verkozen tot de ‘populairste studentencoverband van Nederland’. Vorig jaar werden ze bij de Clash of the Coverbands de beste coverband van Zuid Holland. Op het Doormanplein spelen ze van 21.00 tot 22.30 uur.

Organisatie

De organisatie van het ZomerFeest is in handen van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB). Hierin werken samen: Harmonievereniging Barendrecht, Historische Vereniging Barendrecht, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de Hervormde Dorpskerkgemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »