Archieffoto Zwemloop Vrijenburgplas Barendrecht 2016 (Gecombineerde foto)

BARENDRECHT – De derde editie van de Zwemloop in het Barendrechtse Vrijenburgbos wordt dit jaar een speciale. Organisator 010 Swim Experience is ambassadeur van het WK Triathlon dat in september in Rotterdam plaats vindt tijdens de Rotterdam Triathlon, de wedstrijd in Barendrecht is dit jaar officieel side-event van dit WK.

Heb jij een held of heldin in huis die daar wel eens aan mee wil doen? Wil je zelf kennis maken met deze mooie sport? Meld hem, haar en/of jezelf dan aan via de website van 010 Swim Experience.

Jeugd

Omdat 010 Swim Experience samen met de Nederlandse Triathlon Bond de jeugd kennis willen laten maken met zwemmen en hardlopen, is er dit jaar een aparte startserie waarin (basis)scholieren in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar gratis kunnen starten in een zwemloop over 250 meter zwemmen en 2.5 km hardlopen. Leerkrachten kunnen een hele klas aanmelden, maar leerlingen kunnen zich ook individueel inschrijven.

Er zullen prijsjes zijn in de verschillende categorieën en er zijn startbewijzen voor de Kids Race tijdens het WK te verdienen.

Mini en een Achtste Zwemloop

Naast deze startserie zijn er een Mini en een Achtste Zwemloop voor iedereen van 15 jaar en ouder, van beginners tot gevorderden en van recreanten tot wedstrijd sporters. De Mini Zwemloop gaat over 250 meter zwemmen-2.5 km hardlopen en de Achtste Zwemloop over 500 meter zwemmen-2.5 km hardlopen.

Alle afstanden en start series vinden plaats in en rond de plas in het Vrijenburgbos. De start is op het strand bij de plas, in de plas wordt gezwommen in een driehoek van 250 meter en het lopen gaat rond de plas in een ronde van 1,25 km.

Artikelfoto: Zwemloop Barendrecht 2016, gecombineerde foto van zwemmers en deelnemer die het water uit komt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »