Dodenherdenking 2016, Dorpsstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – Op donderdag 4 mei a.s. vindt de Nationale Herdenking van de gevallenen plaats. De herdenking in Barendrecht wordt voorafgegaan door een openbare bijeenkomst in de N.H. Dorpskerk. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en is vrij toegankelijk. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom!

Dit jaar zal de toespraak worden verzorgd door Jhr. Drs. P.A.C. Beelaerts van Blokland; Ninette Neuteboom zal enkele gedichten voordragen en het combo Van Bezemwijk zal de muzikale omlijsting verzorgen. Het kerkorgel wordt bespeeld door Hans van Gelder.

Kransen leggen

Na afloop worden kransen en bloemen gelegd bij het monument voor de Dorpskerk (begin rond 19:45). Bij de herdenking zullen onder anderen aanwezig zijn vertegenwoordigers van de Amerikaanse, Australische en Britse ambassade. Ook zijn officieren van de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marine aanwezig.

Veteranen

In het verleden ontvingen de Barendrechtse veteranen van de organisatie (Comité 4 Mei Herdenking, in samenwerking met Oranjevereniging “Juliana” en de gemeente) een persoonlijke uitnodiging. Vanaf vorig jaar is deze kennisgeving de vervanging van de persoonlijke brieven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »