12e GrootGitaarGala in het klein: 120 gitaristen in de BaerneZaal

BARENDRECHT – Het 12e GrootGitaarGala is een bijzondere editie bij CultuurLocaal. Dit jaarlijks terugkerend gitaarfestijn is inmiddels een begrip in de regio geworden. Na 11 uitvoeringen in Theater het Kruispunt is het door de verbouwing van het theater niet mogelijk het Gala dit jaar daar te houden.

Gelukkig kan er worden uitgeweken naar de Baerne. Omdat de BaerneZaal wat kleiner is, wordt het Gala gesplitst in vier Kleine Gitaar Gala’s, verdeeld over twee zaterdagen.

Gitaargala

120 leerlingen van gitaardocenten Gerhard Koele en Pieter Jan den Hartigh gaan, na weken repeteren, weer een prachtig programma aan het publiek presenteren. Jonge kinderen spelen in een groot gitaar orkest muziek van Shawn Mendes en Willy William en jongeren spelen in kleine samengestelde groepen muziek van o.a. Sia, Ellie Goulding, Douwe Bob, Lukas Graham en Pink Floyd. Er zijn solisten en duo’s met o.a. David Guetta, Racoon, Katy Perry en Justin Bieber.

De volwassenen treden op met songs van Norah Jones en Van Morrison. Zoals altijd worden alle zang-, bas- en gitaarpartijen door de leerlingen zelf uitgevoerd. Het accent van alle voorstellingen ligt op akoestische popmuziek maar ook de elektrische gitaar wordt, waar nodig, ingezet.

Kaarten

De middagvoorstellingen beginnen om 15.00 uur en de avondvoorstellingen om 19.30 uur. Kaarten zijn vanwege beperkte ruimte dit jaar helaas uitsluitend beschikbaar voor leerlingen en hun aanhang, verkrijgbaar via de docenten.

Foto: Groot Gitaargala 2015, toen nog in Het KruispuntBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »