‘Shakespeare voor beginners’ op 16 april in première in Theater Het Kruispunt

BARENDRECHT – Op zaterdag 16 en zondag 17 april gaat de voorstelling ‘Shakespeare voor beginners’ in première in Theater het Kruispunt te Barendrecht. Jongeren van de Jeugdtheaterschool Hofplein ontdekken in deze fantasierijke voorstelling de grenzen tussen echt en nep, tussen spel en werkelijkheid en laten zien waarom het zo leuk is om een ander te spelen. De cast is samengesteld uit leerlingen van diverse leslocaties, waaronder Jeugdtheaterschool Barendrecht. Naast de voorstellingen in Barendrecht is ‘Shakespeare voor beginners’ op zaterdag 30 april en zondag 1 mei ook te zien in het Hofpleintheater.

Shakespeare voor beginners

Waarom is het zo leuk een ander te spelen? In ‘Shakespeare voor beginners’ is iedereen op zoek naar zijn of haar rol. De acteur speelt Hamlet, of is hij Hamlet? Romeo speelt dat hij verliefd is op Julie, of is hij misschien écht verliefd op Julia? Of op de actrice die Julia speelt? Hoe echt is echt eigenlijk? Kun je wel geloofwaardig sterven als je nog nooit dood bent gegaan? ‘Shakespeare voor beginners’ is een boeiende ontdekkingstocht over familie, jezelf verliezen in toneelspelen en dierbaren verliezen in het echt. Kortom, alle ingrediënten voor een échte spoedcursus ‘Shakespeare’ voor beginners!

Over de cast en maker

De cast bestaat uit spelers van Jeugdtheaterschool Barendrecht, aangevuld met jongeren van andere leslocaties van Jeugdtheaterschool Hofplein.  De voorstelling wordt geregisseerd door Victor Mentink. Als acteur werkte Victor onder meer voor Toneelgroep Amsterdam. Daarnaast is hij oprichter, acteur en regisseur van Theatergroep Slapelozen.

‘Shakespeare voor beginners’ gaat op zaterdag 16 en zondag 17 april in première in Theater het Kruispunt te Barendrecht. Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei is de voorstelling te zien in het Hofpleintheater. Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar via de website van het theater. (Duur voorstelling: circa 60 minuten)

Spelers

Leigh Baris, Jesse Blaauw, Ayla de Bont, Merel Boonstoppel, Mira Bruijninckx, Yentl Buitelaar, Elisa Costa, Nienke Desloover, Evy Diepenbroek, Jaylano Ghiraw, Koen Groeneveld, Quinty-Ann van der Hansz, Caro Hokke, Femke de Hoog, Noor Kramer, Pippy-Lotte de Kroon, Desiree Lammerse, Marieke Leemans, Lieke van der Maas, Sven Oranje, Dulce Pronk, Veerle de Putter, Len van Rietschoten, Julia Smulders, Fabiëne Terborg, Senna  den Toom, Zoë Tuinder, Marit Uildriks, Leticia Selina Wendt Lopez, Charlotte Westerouen van Meeteren, Pebbles Westmaas, Jim de Wolf.

« | »