Borgstede, Barendrecht

BARENDRECHT – Gastspreker tijdens de komende editie van het Alzheimer Café is drs. G. van Gameren, psycholoog. U kunt samen met hem en andere bezoekers praten over uw eigen gevoelens en ervaringen als mantelzorger. Er komt vast iets aan de orde, waardoor u zich gesterkt en geholpen voelt.

Het Alzheimer Café vindt op woensdagavond 20 april plaats in zorgcentrum Borgstede aan de Marjoleinlaan 43 in Barendrecht. De organisatie is in handen van Laurens in samenwerking met Aafje, Kijk Op Welzijn en zorggroep de Toekomst. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zaal open: 19.15 uur. Aanvang 19.30 uur, einde circa 21.00 uur. Neem voor meer informatie contact op met mevrouw E. Buchel via T 0180 555 888.

Even een moment voor mezelf.
Ja, vroeger kon ik daar zo intens van genieten.
Even helemaal loskomen van de realiteit en van het moeten.
Ja, dan voelde ik hoe de energie me doorstroomde.
Dat waren momenten waarop ik heerlijk kon wegdrijven op de golven van mijn fantasie.
Deze heerlijke herinneringen zijn gebleven, maar de feitelijk beleving ervan heb ik moeten loslaten.
Ondanks dat verlies heb ik er toch ook bij gewonnen.
Dat zijn de kostbare rijke momenten, waarin ik dankbaarheid zie en proef, de ogenblikken van herkenningen waardering,
De tastbare bewijzen van genegenheid. Het zijn de momenten waaruit ik kracht put.

Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals, vrijwilligers en andere belangstellenden. Op iedere 3e woensdagavond van de maand (met uitzondering van de maanden juli, augustus en december) kunnen zij hier terecht voor vragen, hulp en ondersteuning, of gewoon om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De invulling van het programma is heel divers en wordt verzorgd door professionals en familieleden die steeds een ander thema belichten. Naast film- en muziekavonden is er geregeld aandacht voor praktische informatie die u of uw dierbare verder op weg helpt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »