Dennis Smit (Singer songwriter uit Barendrecht)

BARENDRECHT – De stedenband tussen Barendrecht en het Tsjechische Louny bestaat dit jaar 25 jaar. Het jubileum wordt gevierd met verschillende activiteiten. Eén ervan is de Tsjechische culturele middag op zondag 11 oktober om 15.00 uur in de theaterzaal van de Baerne, Buitenlandse Baan 1 te Barendrecht. Wethouder Ingeborg Monhemius opent de middag.

Culturele activiteiten

In een afwisselend programma van twee uur komen allerlei culturele activiteiten voorbij: Martin Soeters laat met poppen de functie van het poppentheater zien, Jo Polak vertelt en laat zien wat er aan cultuur te beleven is in Louny, Dennis Smit (singer songwriter) geeft met liedjes een impressie van Tsjechië en de stedenband, Maria de Ridder en Huub Nijs spelen op de vleugel Tsjechische pianowerken, Edgar de Bruin – vertaler Tsjechische literatuur – neemt u mee in de Tsjechische literatuur en de bibliotheek laat u boeken van Tsjechische schrijvers en boeken over Louny zien. Voor en na de voorstelling kunt u de boeken lenen bij de balie van de bibliotheek.

De stedenband organiseert deze middag samen met ToBe Barendrecht en de Bibliotheek Aanzet Barendrecht. U bent van harte welkom. De toegang is gratis. Meer informatie op: stedenbandbarendrecht.nl

Receptie

Op zaterdag 31 oktober is er gelegenheid voor iedereen die ooit betrokken is geweest bij een activiteit van de stedenband om herinneringen op te halen. Dat kan tijdens een receptie van 15.00-17.00 uur in de Baerne. Aan de ontmoeting nemen zo’n 20 Tsjechen uit Louny mee die met een delegatie in Barendrecht zijn.

Tsjechische speelfilm

Op dinsdagavond 3 november organiseert de stedenband samen met theater Het Kruispunt een filmvoorstelling. De Tsjechische film Empties wordt vertoont. De avond begint om 20.15 uur.

Foto: Dennis Smit (singer songwriter)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »