- Advertentie (?) -

Live: Demonstratie wandeling door oude centrum van Barendrecht tegen corona maatregelen/vaccinatie (1 updates)

Woensdag 26 mei 2021, 20:32:38Reageer via Facebook ()

Demonstratie wandeling door oude centrum van Barendrecht tegen corona maatregelen/vaccinatie. Voorop in de stoet van 40 deelnemers is een banner zichtbaar met de tekst "Covid vaccin = vergif". De groep wandelt door de wijken rond het centrum en roept/zingt oa:"liefde, vrijheid, geen dictatuur" en dat ze geen vaccin willen.

Update 27 mei:

De demonstratie was vooraf niet bij gemeente bekend. Zo'n kennisgeving is verplicht (APV), maar bij het ontbreken hiervan geen reden om demonstratie te verbieden. Gemeente besloot -toen ze er eenmaal van wisten- dat de demonstratie door mocht gaan zolang deze vreedzaam verliep en openbare orde niet werd verstoord.

De demonstratie eindigde waar deze ook was gestart, op het Doormanplein: "De gemeente heeft contact onderhouden met de politie. De politie is ter plaatse geweest om de situatie te bekijken. De mensen zijn binnen ongeveer een uur zelf weggegaan.", aldus de gemeente.

Videootje: https://twitter.com/BarendrechtnuNL/status/1398007890787586059
Nog een aantal foto's: https://twitter.com/BarendrechtnuNL/status/1398008847873216514

Voor deze LivePost is/zijn momenteel 1 update(s) beschikbaar.

Terug naar het overzicht


  1. 20:32:38, woensdag 26 mei 2021

    Demonstratie wandeling door oude centrum van Barendrecht tegen corona maatregelen/vaccinatie. Voorop in de stoet van 40 deelnemers is een banner zichtbaar met de tekst "Covid vaccin = vergif". De groep wandelt door de wijken rond het centrum en roept/zingt oa:"liefde, vrijheid, geen dictatuur" en dat ze geen vaccin willen. Update 27 mei: De demonstratie was vooraf niet bij gemeente bekend. Zo'n kennisgeving is verplicht (APV), maar bij het ontbreken hiervan geen reden om demonstratie te verbieden. Gemeente besloot -toen ze er eenmaal van wisten- dat de demonstratie door mocht gaan zolang deze vreedzaam verliep en openbare orde niet werd verstoord. De demonstratie eindigde waar deze ook was gestart, op het Doormanplein: "De gemeente heeft contact onderhouden met de politie. De politie is ter plaatse geweest om de situatie te bekijken. De mensen zijn binnen ongeveer een uur zelf weggegaan.", aldus de gemeente. Videootje: https://twitter.com/BarendrechtnuNL/status/1398007890787586059 Nog een aantal foto's: https://twitter.com/BarendrechtnuNL/status/1398008847873216514

Reageren op: Demonstratie wandeling door oude centrum van Barendrecht tegen corona maatregelen/vaccinatie ()

Tip insturen

- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de BarendrechtNU Miniblog. Hier zijn alle @BarendrechtnuNL Tweets (Miniblog Berichten) gesorteerd en doorzoekbaar per dag.