Delen

- Advertentie (?) -

Fietsendiefstal met geweld in Barendrecht

In onderstaande kaart staan de melding van fietsendiefstal in Barendrecht. Iedere melding bevat een datum en locatie op straatniveau. De meest meldingen bevatten daarnaast het merk, type en kleur van de fiets. Klik op een melding in de kaart om alle beschikbare informatie te bekijken. Data over fietsendiefstal is beschikbaar van begin 2011 tot eind juni 2013. Klik op een jaartal boven de kaart om de meldingen van dat jaar te zien.

Let op: Dit zijn meldingen van fietsendiefstal uit de 'openbare ruimte'. Fietsen die zijn weggenomen bij huizen (tuin/schuur/etc) staan niet op onderstaande kaart. Daarnaast is er bij alle onderstaande meldingen sprake geweest van enige vorm van geweld door de dader. (Uitleg)

Fietsendiefstal 2011 (statistieken)

Klik om een jaartal om de meldingen van dat jaar te bekijken:

Zie ook: Kaart met woninginbraken in Barendrecht. (en @Bdrecht_Inbraak op Twitter voor dagelijkse updates over inbraken in Barendrecht)
Zie ook: Kaart met straatroven in Barendrecht.

Statistieken

In onderstaande grafieken staan een aantal statistieken over de fietsendiefstallen in Barendrecht voor 2011.

Aantal fietsendiefstallen per jaar

Voor 2013 t/m juni.

JaarAantal
201373
2012278
2011282

TOP 10: Aantal fietsendiefstallen per wijk/buurt (2011)

WijkAantal
Noord 475
Centrum33
Havenkwartier21
Oranjewijk 116
Meerwede zuidoost13
Kilweg12
Centrum west11
Noord 110
Noord 310
Vrijenburg10

TOP 5: Meest gestolen kleur fiets (alle jaren)

KleurAantal
Blauw115
Zwart110
Grijs90
Zilverkleurig46
Meerkleurig43

TOP 5: Meest gestolen merken fiets (alle jaren)

MerkAantal
Gazelle250
Batavus104
Giant40
Piaggio38
Union25

TOP 5: Meest gestolen fietsen van een bepaald merk en kleur (alle jaren)

MerkKleurAantal
GazelleGrijs50
GazelleBlauw48
GazelleMeerkleurig24
BatavusBlauw24
GazelleZilverkleurig23

Uitleg definitie fietsdiefstal

Het gaat om diefstal op een locatie waarvoor geen aparte maatschappelijke klasse is (woning, box etc., winkel, bedrijf, sportcomplex, school, hotel/pension en overige gebouwen). In dat geval is er sprake van diefstal van een goed uit dat object.

Bij de definitie van fietsendiefstal gehanteerd door de politie is dus de fiets niet fysiek afgeschermd, bijv.: de openbare weg, een openbaar toegankelijke plaats, een terrein zonder afsluiting met een verbodsbord.

Dader gebruikt doelgericht en met opzet voorafgaand of tijdens de diefstal, geweld tegen hun slachtoffer, in het bezit te komen van enig goed of om de afgifte van dergelijk goed af te dwingen. Hieronder vallen ook de berovingen gepleegd in een lift, galerij,binnenstraat, portiek of trapportaal.

Fietsdiefstal: Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal. Onder fietsen worden ook fietsen gerekend met trapondersteuning - waarop je alleen beweegt door zelf ook te fietsen.