Beelden gewapende overval Roobol Barendrecht gepubliceerd (Donk, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De politie heeft videobeelden gepubliceerd van een overval op het hoofdkantoor van woonwinkel Roobol in Barendrecht. De overval vond bijna twee maanden geleden plaats: een man overviel op 1 april in de vroege ochtend het hoofdkantoor van Roobol aan de Donk. De bewakingscamerabeelden van de overval zijn zeer onduidelijk door de lage kwaliteit.

De politie hoopt op basis van de informatie en het signalement tips te ontvangen over deze overval.

Kluis

Om half vijf ‘s ochtends kwam de eerste medewerker aan op het kantoor. Net voordat de deur dichtvalt weet de overvaller de deur vast te pakken en te voorkomen dat deze dicht valt. Onder bedreiging van een vuurwapen wordt de medewerker gedwongen mee te lopen naar de kluis. Nadat hij het opgeëiste geld heeft ontvangen verlaat hij het gebouw. Hij rijdt in een auto vanaf de Donk de Dierensteinweg op, in de richting van de oprit A15. De medewerker raakte niet gewond.

Signalement

Het signalement van de overvaller is als volgt:

  • Een blanke man
  • 30-45 jaar oud
  • 1.83m lang
  • Gezet postuur
  • Sprak accentloos Nederlands
  • Donkere snor

Bij de overval droeg de man een wollen bivakmuts, zwarte wollen handschonen, een zwarte jack zonder capuchon en een zwarte broek.

De auto kan volgens de politie een belangrijk aanknopingspunt zijn: Let u op de kentekenplaat: deze zit links in plaats van in het midden. De overvaller rijdt de Donk af en slaat rechtsaf de Dierensteinweg naar de A15 richting Dordrecht of Rotterdam. Mogelijk betrof het een bestelbus. Dat zou ook verklaren waarom de kentekenplaat links zit.

Heeft u tips in deze zaak? Bel dan 0800-6070, politie-eenheid Rotterdam of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. 
Video: rtvrijnmond, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Politie, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »