Stormschades: Boom valt op bushokje aan de Binnenlandse Baan in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer van Barendrecht werd gisteravond (Dinsdag 31 maart 2015) om tien voor negen opgeroepen voor een melding stormschade aan de Binnenlandse baan. Deze melding kwam net nadat de ruiten op het gemeentehuis eruit waren gewaaid door de storm.

Zie ook: Stevige boom valt dwars door schutting aan de Ratelaar

Bushokje

De bushalte aan de Binnenlandse Baan (thv de Rozemarijnsingel) is er niet zonder schade vanaf gekomen. De boom was bovenop het dak gevallen en enkele takken hebben daardoor een glasplaat op het dakje kapot gemaakt. De brandweer heeft met gezamenlijke trekkracht het stuk boom van het dak gehaald. Uiteraard werd de boom ook hier in stukken gezaagd.

Een kleine 100 meter verderop lag een ander groot stuk boom over het fietspad. Deze is eveneens verwijderd.

Meer stormschades

Naast de omgevallen boom aan de Ratelaar rukte de brandweer nog met spoed uit voor een stormschade aan de Cantatelaan (foto’s onderaan). Hier was een stuk dak(goot) losgekomen. Eerder op de dag, rond vijf uur ‘s middags, heeft de brandweer geholpen bij een stormschade aan de Prins Mauritsstraat.

Om kwart over acht ‘s avonds is er nog een boom omgezaagd die voor gevaar zorgde aan het Amaliaplantsoen. Vervolgens is iets na negen uur ‘s avonds een onderzoekje gedaan door de brandweer aan de Dorpsstraat. Hier werd melding gemaakt van (deels) losgekomen zonnepanelen op het dak van een woning.

Zie ook: Ramen uit gemeentehuis geblazen tijdens storm

Dakpannen

Vanochtend om negen uur is de brandweer van Barendrecht samen met de ladderauto uit Rotterdam naar de Schaarwei gegaan. Hier heeft de brandweer geholpen vanwege een aantal losgelaten dakpannen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »