Politieauto

BARENDRECHT – In onderstaand overzicht staan de politieberichten van 23 tot 30 juni 2014 uit Barendrecht. Heeft u iets verdachts gezien of gehoord, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Acht auto-inbraken in Oranjewijk

In de nacht van 23 op 24 juni is er in acht voertuigen ingebroken in de Oranjewijk in Barendrecht. Het betrof verschillende merken van voertuigen waarbij een ruit werd vernield. Uit de voertuigen zijn airbags, navigatiesystemen, kentekenbewijzen en persoonlijke goederen weggenomen.

Woninginbraak Beatrixstraat

In de nacht van 26 juni op 27 juni is er ingebroken in een woning aan de Beatrixstraat in Barendrecht. Er is aan de achterzijde een bovenlicht opengebroken waarna de sleutels van het aanrecht zijn gehengeld en zo de achterdeur geopend kon worden. Uit de woonkamer zijn verschillende spullen meegenomen.

Auto gestolen Binnenlandse Baan

In de nacht van 26 op 27 juni is er een grijze personenauto gestolen vanaf de Binnenlandse Baan in Barendrecht.

Bromfietscontrole

Op dinsdag 24 juni heeft de politie een bromfietscontrole gehouden bij de Heinenoordtunnel in Barendrecht. De scooters / bromfietsen werden op de rollerbank getest op snelheid en er werd gecontroleerd op het bezit van een rijbewijs en verzekering. 22 van de 80 gecontroleerde voertuigen konden harder rijden dan was toegestaan. Van drie scooters werd het kentekenbewijs ingevorderd. Drie personen kregen een bekeuring omdat ze geen rijbewijs hadden. Er werd één bekeuring uitgeschreven omdat het voertuig niet was verzekerd.

Alcoholcontrole

Op vrijdag 27 juni is er een alcoholcontrole gehouden in de gemeente Barendrecht. Op vier locaties werden de bestuurder met een zogenaamde SNIFFER gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij een positieve uitslag moest een nader blaastest gedaan worden. In totaal werden in de avonduren ongeveer 1700 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders werden bekeurd voor een te hoge alcoholpromillage.

« | »