Elektrische scooter veroorzaakt brand bij Chef's Shoarma aan de Reuchlinhaven

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanochtend (Vrijdag 15 september 2023) om 8:20 uur met spoed uitgerukt voor een melding van een brand in een winkel aan de Smithaven in Barendrecht. Het ging om een (kort) uitslaande brand bij Chef’s Shoarma en döner aan de Reuchlinhaven. Boven de shoarmazaak zit een appartementencomplex.

Terwijl de politie de bewoners boven de brand informeerde en in veiligheid bracht, begon de brandweer met het bestrijden van de brand. Het restaurant stond op dat moment vol zwarte rook, vlammen waren op dat moment aan de buitenkant niet meer te zien. Bij het openen van de voordeur kwam een grote rookpluim naar buiten.

Na het blussen van de brand werd de veroorzaker naar buiten gebracht door de brandweer: een elektrische bezorgscooter. Twee scooters zijn volledig afgebrand, een derde scooter liep aanzienlijke schade op. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand. De brandweer heeft het pand geventileerd, maar de rookschade is aanzienlijk. De shoarmazaak was na een grote verbouwing net weer 2 weken open. Het restaurant is voorlopig onbruikbaar en is vooralsnog gesloten.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »