Politie onderzoekt woninginbraak aan de Rozenhout in Barendrecht

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de Rozenhout. Om kwart over 6 vanmiddag (Woensdag 12 december 2012) liet de Politie via Twitter weten dat er op dat moment een inbraak gaande was aan de Rozenhout. Het zou gaan om een persoon in de woning en een persoon op het dak.

De politie is met meerdere eenheden naar het incident gegaan, maar heeft geen dader kunnen aanhouden. Om uit te sluiten dat er zich nog iemand in de woning bevond is er assistentie gevraagd van een hondengeleider. De politiehond heeft de woning grondig doorzocht en uitgesloten dat er nog iemand aanwezig was in de woning.

Het incident werd opgemerkt door meerdere buurtbewoners die verdachte personen in de straat zagen. Ze hebben na onderling overleg de politie gebeld en de inbrekers weggejaagd. Een van de inbrekers zou zijn binnengekomen via een openstaand keukenraam, de vluchtroute is waarschijnlijk over een schutting in de achtertuin geweest.

Update 17-12-2012 22:45

De situatie blijkt net andersom te zijn geweest: De inbreker is de achtertuin ingeklommen en heeft daar een ruit ingeslagen, hierdoor is hij vervolgens naar binnen geklommen. Doordat hij werd opgeschrikt door oplettende buurtbewoners is hij het huis uit gevlucht via het keukenraam.

Heeft u meer informatie over deze inbraak, neem dan contact op met de politie.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »