Gestripte gehuurde auto uitgebrand op parkeerplaats aan de Achterzeedijk

BARENDRECHT – [Video] De brandweer werd vanochtend (Dinsdag 27 september 2022) even voor 05:00 uur gealarmeerd voor een melding van een ‘buitenbrand’ aan de Achterzeedijk in Barendrecht. De melder zag vlammen tussen de bosjes en dacht dat er misschien wel een schuurtje in brand stond.

Het bleek echter te gaan om een personenauto in brand op het parkeerterrein ter hoogte van het treinstation van de Maasoever Spoorweg. Het voertuig stond half tussen de bosjes en onder bomen waardoor de metershoge vlammen tegen de takken van de boom aan sloegen.

Gehuurde auto

Het heeft er alle schijn van dat het voertuig bewust in brand is gestoken. Het betrof een gehuurde auto en diverse onderdelen waren uit of van de auto gehaald. Zo had het voertuig geen deuren en geen motorkap meer.

Voor de brandweer was het een lastige brand om geblust te krijgen en houden: Het betrof een elektrische auto waarvan na het blussen regelmatig weer brand ontstond bij één of meer van de accu cellen onderin het voertuig. Rond 09:00 uur ‘s ochtends, inmiddels 4 uur na de melding, waren de zichtbare vlammen weg en bleven ze ook weg.

De brandweer is vervolgens nog zo’n 2 uur op locatie gebleven in afwachting van een dompelcontainer om daarmee het voertuig volledig onderwater te kunnen zetten. Het uitgebrande autowrak is in de dompelcontainer geplaatst waarna die volledig is gevuld met water. Dit proces is vereist om te zorgen dat de accucellen van de auto later niet alsnog ontbranden.

Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om de verontreinigde grond onder de auto te saneren.

« | »