BARENDRECHT – De politie heeft gisteravond (Woensdag 7 mei 2014) in Barendrecht twee mannen van 20 en 22 jaar aangehouden omdat zij onder valse voorwendselen huis-aan-huis koeken verkochten. De mannen werden aangehouden bij de Korianderhof.

De mannen, afkomstig uit Den Haag en Rotterdam, vertelden dat de opbrengst van de koeken bestemd was voor een Rotterdamse school. Dit bleek niet te kloppen en daarom werden de mannen aangehouden. De koeken en het geld dat de mannen met de verkoop verdienden zijn in beslag genomen.

Update

Rond 19:00 kreeg de politie een melding dat er aan de Vecht in Barendrecht een man huis-aan-huis koeken verkocht voor een school.  De meldster vertrouwde het niet omdat haar dochter op dezelfde school zat en nooit koeken moest verkopen.

Na onderzoek in de omgeving trof de politie twee mannen aan, waarvan een leek op het opgegeven signalement. De mannen vertelden dat ze inderdaad koeken verkochten en dat de opbrengst voor henzelf was. De koeken waren gebakken door de vriendin van een van hen. Een goede koekenbakster bleek de vriendin niet te zijn, zo bleek even later. Tijdens het gesprek tussen de politieagent en de twee mannen kwam een eerdere koper aangefietst. Deze koper vroeg zijn geld terug omdat de koeken helemaal niet lekker waren. Hoewel de mannen beweerden dat het ambachtelijk gebakken lekkernijen waren, gaven ze na enig gemor de koper toch zijn geld terug.

Heeft u ook koeken gekocht van deze mannen en voelt u zich opgelicht? Dan kunt u contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

« | »