Handrem vergeten, bestelbus botst tegen gevel van schuur aan de Ziedewijdsedijk

BARENDRECHT – [Foto’s] Een bestelbus van een supermarkt is vanmiddag (Vrijdag 28 januari 2022) om kwart voor zes tegen de gevel van een schuur aan de Ziedewijdsedijk gebotst. Zowel het voertuig als de schuur raakten beschadigd, niemand raakte gewond, de bestuurder is wel ernstig geschrokken.

De bezorger had zijn auto bovenaan een helling geparkeerd. De boodschappen voor een bewoner waren al uitgeladen en afgeleverd aan de deur. Terwijl de bewoner bij de voordeur aan het betalen was bij de bezorger, bleek dat de handrem van de bestelbus niet (goed genoeg) was aangetrokken. Het voertuig rolde van de helling en kwam met een klap tegen de gevel tot stilstand. Er zat op dat moment niemand in het voertuig. Door de klap is een gat in de stenen muur ontstaan, ook het raam is beschadigd geraakt..

De brandweer werd opgeroepen om de situatie veilig te stellen, er was geen sprake van direct (instorings)gevaar, waarna de brandweer alweer kon vertrekken. Een bergingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het bestelbus omhoog te takelen, de bus had niet genoeg grip om zichzelf uit het grind te krijgen. Collega’s van de bezorger zijn met een andere bestelbus naar de locatie gekomen om de boodschappen over te laden en de 19 overgebleven klanten vanavond (Vrijdag 28 januari 2022) alsnog hun boodschappen te bezorgen. Andere collega’s ontfermden zich over de geschrokken bestuurder.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »