BARENDRECHT –Rond kwart over drie vanmiddag (Donderdag 13 januari 2022) is een paard gewond geraakt in de Zuidpolder van Barendrecht. Op een pad in de Zuidpolder zou een paard ten val zijn gekomen en klem komen te zitten, zo meldt de brandweer. Het dier raakte zichtbaar gewond aan één van de benen.

De brandweer werd met spoed gealarmeerd om te komen assisteren. Het ongeval had plaatsgevonden op een wandel/fietspad in de Zuidpolder, achter De Kleine Duiker.

Gewond aan been

Het paard lag met een verwonding aan (in ieder geval) één van de benen op het pad. Het dier kon niet meer open eigen kracht overeind komen. Ook met wat extra menselijke trekkracht, met behulp van brandweerslangen om het paard, kwam het dier niet meer overeind.

Om kwart voor vier werd een extra brandweervoertuig uit Ridderkerk met spoed gealarmeerd: Dit voertuig heeft een kraan en een speciale ‘paardenbroek’ om paarden op te kunnen tillen. Het paard is in deze paardenbroek gerold en met de kraan overeind geholpen. Het paard kon vervolgens weer op eigen benen blijven staan.

Hoe ernstig de verwondingen zijn is niet bekend, voor zover bekend is een dierenarts ingeschakeld om dit nader te onderzoeken. Een aanwezige politieagent meldt: “We hebben gedaan wat we konden, hopen dat het verder goed komt

Foto’s: BarendrechtNU / Brandweer Barendrecht / Wijkagent Hoeksche Waard

« | »