Brievenbus met vuurwerk uit muur van basisschool De Hoeksteen geknald

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanavond (Dinsdag 28 december 2021) rond 20:45 uur gealarmeerd voor een melding van een mogelijke brand in een basisschool aan de Kruidentuin. De melder hoorde een alarm afgaan in het schoolgebouw van CBS De Hoeksteen, ook hing er rook in het gebouw (MFA Kruidentuin). Politie en brandweer zijn ter plaatse gekomen.

Naast de ingang van de school bleek een brievenbus te zijn opgeblazen met vuurwerk. Resten van het vuurwerk zijn rond de brievenbus aangetroffen. Het postvak in de muur van het gebouw is volledig verfrommeld. Het deurtje aan de binnenkant, alsook stukken muur, zijn kapot gegaan. Het deurtje kwam door de knal samen met een bureaustoel 2-3 meter verderop in de kantoorruimte terecht.

Door het vuurwerk is er rook binnen in het gebouw gekomen en is het brandalarm afgegaan. De brandweer heeft het gebouw geventileerd. Een beveiligingsbedrijf is ter plaatse gekomen om opvolging te regelen voor de verdere afhandeling van de schade.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »