Uitslaande woningbrand aan de Braamwede door brand in wasdroger

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanmiddag (Maandag 20 december 2021) even na half zes gealarmeerd voor een uitslaande woningbrand aan de Braamwede. Meerdere brandweervoertuigen uit Barendrecht en Rotterdam rukte met spoed uit.

Een ambulance werd uit voorzorg eveneens gealarmeerd, maar de bewoner(s) en een hond konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen, niemand raakte gewond.

Wasdroger in brand

Op de bovenverdieping van de woning bleek brand te zijn ontstaan in een wasdroger. De vlammen zijn vervolgens via een (badkamer)raampje de woning ‘uitgeslagen’. Hier vatte een afdakje aan de buitenzijde ook vlam.

De brandweer heeft direct na aankomst van buitenaf de meeste vlammen kunnen blussen. Dit zorgde korte tijd voor hevige rookontwikkeling in de straat, ook vanuit de (muren van de) woningen eromheen. De brandweer heeft deze naastgelegen woningen eveneens gecontroleerd.

Buren hebben zich na het uitbreken van de brand ontfermd over de bewoner(s) van de getroffen woning en voor opvang gezorgd. Hulp van stichting Salvage (namens de verzekeraars) is ingeschakeld om de bewoner(s) te assisteren bij de afhandeling van de brand.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »