Politieauto

RHOON – [Update: 3 aanhoudingen] Gisteravond (Zaterdag 18 december 2021) rond 20.20 uur kregen medewerkers van de Kruidvat aan de Hof van Portland/Portlandse Baan in Rhoon de schrik van hun leven. Ze werden overvallen, bedreigd met een vuurwapen en vastgebonden. De overvallers gingen er vandoor met een onbekend geldbedrag. De politie zoekt getuigen en camerabeelden.

De drogist sloot om 20.00 uur, de winkelmedewerkers waren hun werk aan het afronden toen twintig minuten later twee overvallers via de achterdeur het pand binnendrongen. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de drie medewerkers vastgebonden. Ook werd één van hen geslagen. De overvallers maakten een onbekend geldbedrag buit en vluchtten weer weg via de achterdeur. De drie medewerkers bleven enorm geschrokken achter en belden de politie. De politie is gisteravond (Zaterdag 18 december 2021) meteen een onderzoek gestart.

Signalement

De twee overvallers waren jonge mannen en droegen donkerblauwe regenpakken, integraalhelmen en één van hen droeg een zwarte Adidas rugzak met witte strepen en witte schoenen. Mogelijk hebben ze tijdens hun vlucht de regenpakken uitgedaan.

Waarschijnlijk hebben de twee overvallers in de middag al een voorverkenning gedaan bij het pand van de drogist. Heeft u iets gezien of gehoord ’s middags of ’s avonds? Of heeft u camerabeelden die van pas kunnen komen in dit onderzoek? Dan komt de politie graag in contact met u. Telefonisch via 0900-8844 of via politie.nl.

Update 8 maart:

Politie: “Tijdens het onderzoek naar de overval kwam er een anonieme tip binnen via M. Deze tip was zeer bruikbaar en heeft er toe geleid dat er twee mannen van 17 en 18 jaar, en een vrouw van 18 jaar uit Hoogvliet zijn aangehouden. De 17-jarige man is heengezonden in afwachting van het proces, de twee anderen zitten nog vast.

Het is iets na 8 uur in de avond als drie medewerksters van het Kruidvat filiaal worden overrompeld door twee overvallers. De twee jonge mannen zijn binnengekomen via de achterdeur. Eén van de mannen heeft een wapen in zijn hand. De daders werken samen twee van de medewerksters naar de grond, waarna zij hen vastbinden. De derde medewerkster moest de kluis openen. Nadat de mannen de kluis hadden leeggehaald, werd ook dat slachtoffer naar de grond gewerkt en vastgebonden. De overvallers verlieten de winkel met de buit, waarna de slachtoffers zichzelf konden bevrijden.

« | »