Politieauto

BARENDRECHT – Een 18-jarige man uit Rotterdam moet zich aanstaande dinsdag voor de rechter verantwoorden voor een verdenking van ‘poging tot zware mishandeling’ in Barendrecht.

Volgens de verdenking in de aanklacht reed de man op maandag 2 augustus 2021 in een personenauto met opzet richting een politieagent. De agent stond op dat moment met een zaklamp op de autoweg van de Vrijenburglaan (onbekend of het specifieke voertuig bijv. werd gecontroleerd of dat de agent hier andere werkzaamheden uitvoerde).

Mishandeling

De verdachte heeft de agent niet aangereden, maar wordt wel vervolgd voor de poging om op hem in te rijden. In eerste instantie wordt de 18-jarige verdacht van een poging om “zwaar lichamelijk letsel toe te brengen” door met een (personen)auto in te rijden op de agent.

Als dit niet bewezen kan worden bij de rechter, heeft de Officier van Justitie de man nog twee andere feiten (subsidiair) te laste gelegd: (doods)bedreiging en gevaar/hinder vormen op de weg. De doodbedreiging wordt onderbouwd met het richting de agent rijden, gas geven en met hoge snelheid langs de agent te rijden. De gevaar/hinder verdenking wordt onderbouwd met de verklaring dat de auto met beslagen ruiten/onvoldoende zicht is gaan rijden terwijl een agent op de weg stond.

De politierechter zal dinsdagochtend direct uitspraak doen in de zaak.

Artikelfoto: Archieffoto

« | »