Bestelbus botst frontaal tegen boom en komt in sloot terecht langs de Sweelincklaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Rond 05:00 uur vanochtend (Donderdag 7 oktober 2021) heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Sweelincklaan in Barendrecht. Een bestelbus reed in de S-bocht frontaal tegen een boom aan en is vervolgens achteruit rollend de naastgelegen sloot in gereden.

Politie, brandweer, ambulances en de traumahelikopter werd met spoed opgeroepen. De bestuurder is als eerst uit het voertuig gekomen, de brandweer heeft de bijrijder moeten assisteren. De deur van de bestelbus is eraf geknipt om de bijrijder veilig uit het voertuig te krijgen.

Bestelbus

De bestelbus is eerst tegen een boom gebotst en zo’n 10 meter verderop, in dezelfde bocht, achteruit het water ingereden. De twee inzittenden zijn niet in het water terecht gekomen, maar om het voertuig te verlaten moesten ze wel door het water. De brandweer heeft hierbij geassisteerd. Ook het Mobiel Medisch Team (MMT) was opgeroepen voor het incident. De traumahelikopter landde iets verderop langs de Middeldijk. De arts van het MMT is door de politie naar de incidentlocatie gebracht, maar hun inzet bleek niet (meer) nodig. Beide inzittenden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De weg werd in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Op de rijbaan is ook olie gelekt welke eerst nog zal moeten worden opgeruimd.

Update 09:45: De weg is nog steeds afgesloten. Gespecialiseerde bedrijven zijn bezig (geweest) met het reinigen van het wegdek en de sloot.
Update 08:30: De weg is momenteel nog steeds afgesloten.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »