Drie minderjarigen aangehouden na poging straatroof op de Middeldijk

BARENDRECHT – De politie heeft vanavond (Vrijdag 11 juni 2021) drie minderjarigen aangehouden voor een poging straatroof op de Middeldijk. Het drietal kon worden aangehouden na een achtervolging door de politie.

De poging straatroof vond plaats op het fietspad van de Middeldijk bij het tunneltje onder de Carnisserbaan, zo blijkt uit beelden van een getuige. Drie jongens, volledig in het zwart gekleed, capuchons op en met blauwe/paarse handschoentjes aan, stonden om de hoek naast de tunneluitgang te wachten. Eén van hen liep met een groot mes (update: bevestigd dat het een groot mes betrof).

Eén van de drie jongens heeft een scooter (vanaf IKEA richting Middeldijkerplein) met 2 personen erop tot stoppen gedwongen (Update: de politie is nog op zoek naar hen), waarna een andere jongen komt aangerend en de derde met het opvallende voorwerp (mogelijke mes) erbij staat, zo blijkt uit de ingezonden beelden.

Update: Een tweede getuige laat weten dat één van de jongens direct kon worden aangehouden (rond 19:45 uur). De twee anderen zijn gevlucht en in ieder geval één van deze twee verdachten is alsnog aangehouden, met een nat pak.
Update 23:00 uur: Minstens één van de twee gevluchte jongens is aangehouden in het gras naast de Carnisser baan, in de richting van de groenrotonde/bedrijventerrein Vaanpark.
Update 12 juni: Verdachten straatroof Middeldijk 14 en 15 jaar oud, politie nog op zoek naar personen die werden tegengehouden

 

Foto: Getuige / Politie

« | »