5 messen en 4 schroevendraaiers in beslag genomen bij controles in Barendrecht

BARENDRECHT – De politie heeft gisteren (Donderdag 16 juli 2020) op diverse plekken in Barendrecht preventief gefouilleerd. Zo werd er ‘s middags door meerdere agenten een controle gehouden op het Kooiwalpad. Passerende fietsers en scooters werden willekeurig naar de kant gehaald en onderworpen aan een controle. Personen werden gefouilleerd en tassen werden doorzocht.

Motoragenten stonden stand-by om eventuele scooters ook naar de kant te halen voor een controle.

Messen en schroevendraaiers

Bij de controles zijn 73 personen gecontroleerd en werden er bij elkaar opgeteld ‘5 (kleine) messen en 4 schroevendraaiers ingenomen‘, aldus de politie. De controles vonden in ieder geval plaats rond winkelcentrum Carnisse Veste (Havenhoofd/ Middeldijkerplein), de parkeerplaats bij de geluidswal A15 en het Kooiwalbos. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Veiligheidsrisicogebied

De preventieve controles zijn in een groot deel van Barendrecht mogelijk doordat de burgemeester deze half april 2020 tot ‘veiligheidsrisicogebied’ heeft aangewezen. De maatregel blijft een half jaar van kracht. In die periode kan de politie preventief fouilleren.

De maatregel komt voort uit een reeks van incidenten in Barendrecht. De gemeente wil met de controles grip krijgen op de escalerende hoeveelheid geweldsincidenten waar jongeren (van 13-20 jaar) met steekwapens en andere (vuur)wapens bij betrokken zijn. Zowel als dader als slachtoffer.

« | »