Tractor uitgebrand op het Tunnelpad naast de Heinenoordtunnel

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is vanmiddag (Woensdag 3 juni 2020) even na half twee met spoed uitgerukt voor een voertuigbrand bij de Heinenoordtunnel. Op het Tunnelpad, de weg naar de tractortunnel, bleek een tractor in brand te staan. De zwarte rookpluim was al van veraf te zien.

Na aankomst heeft de brandweer de meeste vlammen snel kunnen blussen. Het nablussen heeft nog enige tijd in beslag genomen. Het motorcompartiment van de tractor is met de hulp van hydraulisch gereedschap geopend om deze delen ook te kunnen blussen.

Vlammen

De tractor is grotendeels uitgebrand. De bestuurder heeft zichzelf op tijd in veiligheid kunnen brengen. Een ambulance is ter plaatse geweest, maar kon vrijwel direct weer vertrekken.

Het brandende voertuig stond bij de ingang van de tractortunnel en door de vlammenzee zijn o.a. een verkeerslicht en lantaarnpaal ook ernstig beschadigd geraakt/gesmolten. Rijkswaterstaat, beheerder van de tunnels, is eveneens ter plaatse gekomen.

De fietsers en tractortunnel werd tijdens het blussen afgesloten door de Politie, Rijkswaterstaat en een boswachter van Staatsbosbeheer. Op de naastgelegen A29 werd enige tijd een snelheidsbeperking ingesteld, maar het verkeer ondervond verder geen directe hinder van het incident.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »