A15 uren lang afgesloten na ongeval tussen meerdere voertuigen, weg weer geopend

BARENDRECHT – Op de A15 ter hoogte van de wijk Vrijenburg heeft rond half vier een ongeval plaatsgevonden. Meerdere voertuigen liepen hierbij (ernstige) schade op. In eerste instantie werd één ambulance met spoed gealarmeerd, 20 minuten later werd nog een tweede ambulance met spoed opgeroepen.

Het ongeval gebeurde op de hoofdrijbaan richting Ridderkerk. Rijkswaterstaat omschreef de situatie als ‘lichtelijke ‘chaos’ op de A15 bij Vaanplein. (…)

Snelweg afgesloten

De politie heeft de hoofdrijbaan richting Ridderkerk volledig moeten afsluiten: voor de afhandeling van het incident en het onderzoek. De afsluiting zorgde voor lange files op de snelwegen rond Rotterdam (41km in totaal). Het speciale droneteam van de brandweer werd eveneens opgeroepen voor het onderzoek na het ongeval.

Rijkswaterstaat kon rond kwart over zeven vanavond (Woensdag 11 december 2019) melden dat de betrokken voertuigen inmiddels door een bergingsbedrijf worden afgevoerd, het politieonderzoek is afgerond. De weg is in totaal bijna 4 uur afgesloten geweest. Verkeer dat achter het ongeval stond is rond 18:00 uur langs het ongeval geleid.

« | »