Politieauto in Carnisselande

BARENDRECHT – Een Poolse man is eind oktober veroordeeld tot 10 maanden cel voor meerdere auto-inbraken in Barendrecht. De rechtbank heeft de zaken van 9 slachtoffers samengevoegd en de man hiervoor veroordeeld. Hij moet tevens diverse slachtoffers schadevergoedingen gaan betalen, in totaal ruim €5.000.

De man was ten tijde van de veroordeling al preventief gedetineerd. De man had zich al vaker schuldig gemaakt aan soortgelijke strafbare feiten.

Woninginbraak

Op 4 juli 2019 is de man betrokken, alleen of met anderen, bij een poging tot woninginbraak in Barendrecht. Op deze dag vond er een inbraakpoging door twee jonge jongens plaats aan de Elandenburg. Ze werden vastgelegd op een bewakingscamera.

Er werd gebruik gemaakt van een vermoedelijk gestolen sleutel. Het bleef bij een poging tot inbraak/diefstal. De verdachte heeft bekend. Uit de uitspraak: “Een dergelijk feit levert niet alleen materiële schade op, maar ook een forse inbreuk op het gevoel van veiligheid voor de bewoners. (…) De verdachte heeft (…) uitsluitend oog gehad voor zijn eigen financiële gewin

De man moet ruim €400 betalen aan de bewoners waar hij heeft gepoogd in te breken (materiële schade).

Auto-inbraken

Tussen mei en juli 2019 werden er daarnaast door de veroordeelde man (en medeverdachten) meerdere goederen uit auto’s gestolen, o.a. in Barendrecht en Rhoon:

  • ­uit een VW Transporter: diverse stuks gereedschap en een navigatiekaartje
  • ­uit een Seat Ibiza St: een auto-kinderstoeltje
  • ­uit een Skoda Kodiaq: een Tablet Samsung Galaxy, een zonnebril, geld (ongeveer € 72,00), een sigaar en een flesje Vodka
  • ­uit een VW Golf: een navigatiesysteem (Infotainment), een zonnebril en papieren (waaronder een huurovereenkomst)
  • uit een Audi A5 Sportback: een colbertjasje (blauw), geld (ongeveer €40,00 à 50,00), bankpasjes en (een) handschoen(en)
  • uit een Audi A1 Sportback: een sleutelbos en een zonnebril
  • uit een Porsche Cayenne: een portemonnee met inhoud, een zonnebril en huissleutels

Ontgrendelde deuren

Uit de uitspraak: “De verdachte heeft zich gedurende een periode van ruim drie maanden schuldig gemaakt aan een reeks diefstallen uit auto’s, waarbij hij telkens op dezelfde wijze te werk ging. Hij liep langs auto’s om te kijken of deze ontgrendeld waren om vervolgens de ontgrendelde auto te doorzoeken en goederen weg te nemen.

« | »