Brand in kelderbox van flat aan de Lavendelhof

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De brandweer is vanavond (Maandag 29 april 2019) rond tien voor half zeven met spoed uitgerukt voor een melding van een brand in een flat aan de Lavendelhof. Er bleek brand te zijn ontstaan in een kelderbox onder de woningen in de flat.

Buiten de flat was al een sterke brandlucht te ruiken. Nadat de brandweer de kelderbox opende, trok een dichte zwarte rookwolk uit de gang langs de galerijen. De brandweerinzet trok veel bekijks, bewoners werd geadviseerd uit de rook te blijven.

Kelderbox

De brand lijkt te zijn ontstaan in een elektrisch apparaat. Nadat de brand was geblust zijn een aantal door het vuur aangetaste spullen door de brandweer uit de kelderbox gehaald. De kelderboxen onder het pand zijn vervolgens geventileerd. Om vijf over half zeven werd het sein brand meester gegeven. Beide blusvoertuigen van de Barendrechtse brandweer werden ingezet bij de brand.

Brandweerlieden zijn tijdens het incident direct een deel van de flat doorgegaan om woningen te controleren en bewoners te informeren. Woningen direct boven de betreffende kelderboxen werden extra gecontroleerd. Stichting Salvage en de woningcorporatie zijn ingeschakeld om de schade te komen inventariseren en afhandelen.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »