VIDEO: Zakkenrollers stelen pinpas van 70-jarige vrouw bij de HEMA en ING op de Middenbaan

BARENDRECHT – Op 3 augustus 2018 is een 70-jarige vrouw rond 09:30 uur ‘s ochtends het slachtoffer geworden van zakkenrollers op de Middenbaan. De daders staan op beeld en worden nog gezocht door de politie.

De vrouw maakte op die vrijdagochtend gebruik van een pinautomaat in de ING vestiging aan de Middenbaan. Nadat de vrouw haar spullen heeft opgeborgen (geld, pinbon en 2 pinpassen) en het gebouw verlaat wordt ze buiten direct aangesproken door een onbekende man. Hij probeert haar af te leiden door te wijzen naar een muntje op de grond. De vrouw bukt om het muntje te pakken en toen is mogelijk al haar eerste pinpas gerold.

Pinpas gestolen, geld opgenomen

De vrouw loopt door naar de HEMA, direct onder de ING vestiging. In de winkel wordt ze aangesproken door een vrouw, in het gezelschap van 2 mannen. Deze vrouw spreekt de 70-jarige vrouw aan over kinderkleding, mogelijk wordt tijdens dat gesprek haar pinpas gestolen. Zodra de vrouw probeert af te rekenen bij de HEMA merkt ze dat haar pinpassen weg zijn. De vrouw gaat direct naar huis en schut daar haar tas leeg. De pinpassen zitten er niet in en daarom belt ze direct de bank om de passen te laten blokkeren.

De daders halen even verderop, bij de pinautomaat aan de Henry Dunantlaan, honderden euro’s van de rekening van de vrouw, nog voordat de passen waren geblokkeerd. Ook hier zijn beelden gemaakt van de dader(s). De politie heeft een sterk vermoeden dat ze hun zakkenrollers trucs vaker hebben uitgehaald.

Herkent u één of meer van de daders, of kunt u meer over deze zaak vertellen? Uw tips zijn van harte welkom bij de Politie Eenheid Rotterdam via 0800-6070 (gratis) of via meld misdaad anoniem: 0800-7000 (gratis)

« | »