Fietsenstalling achter sporthal Aksent in vlammen op bij grote brand aan de Klarinetweg

BARENDRECHT – [Foto’s] De brandweer is afgelopen nacht uitgerukt voor een brand aan de Bachlaan/Klarinetweg. Om kwart over twaalf ‘s nachts werd er melding gemaakt van een brand nabij de Klarinetweg. De brand werd opgemerkt door personeel van een ambulance die op dat moment over de Sweelincklaan reed.

In korte tijd werd de melding opgeschaald van brand, naar middelbrand en vervolgens grote brand. Meerdere brandweervoertuigen kwamen met spoed ter plaatse, uit voorzorg kwam ook een ambulance ter plaatse. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Opslag van Voedselbank afgebrand

Op het terrein achter sporthal Aksent, vlak naast basisschool De Draaimolen en het gebouw van Voedselbank Barendrecht, stond de opslag van Voedselbank Barendrecht in lichterlaaie. Een naastgelegen heg die tegen het gebouw van de Voedselbank aan staat vloog ook in brand.

De rookwolk van de brand trok richting het Muziekplein, maar de brandweer heeft na aankomst het vuur snel kunnen blussen. Het gebouw van de Voedselbank is extra gecontroleerd en (houten) panelen zijn van het gebouw afgehaald om zeker te weten dat er geen brand meer onder de panelen zat. Basisschool de Draaimolen zal overlast ondervinden van de stevige rookontwikkeling van vannacht, maar voor zover bekend is de school niet beschadigd geraakt bij de brand.

Politieonderzoek

De brandweer heeft het incident om 01:00 uur vannacht (Maandag 1 oktober 2018) overgedragen aan de politie. De politie zal vandaag (Maandag 1 oktober 2018) op locatie onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Gisteravond rond 21:45 uur moest de brandweer van Barendrecht ook al uitrukken voor een schuur in brand. Toen bleef de schade beperkt tot wat verbrand papier en plastic in een schuurtje bij de Bethelkerk. Door snel ingrijpen is op deze locatie erger voorkomen. De beheerder heeft sterke vermoedens dat het aan de Kerkweg om brandstichting ging.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »