Heg in achtertuin afgebrand aan De Zeeg

BARENDRECHT – [Foto’s] De vrijwilligers van brandweer Barendrecht werden rond 18:00 uur, samen met de collega’s uit Rotterdam, gealarmeerd voor een melding van een mogelijke brand aan de Deventerseweg.

Nog voordat de brandweerlieden konden uitrukken vanaf de kazerne in Barendrecht kregen ze een nieuwe urgentere melding dichtbij de kazerne. De eerste melding betrof een storing in de brandmeldinstallatie en is afgehandeld door brandweer Rotterdam.

Heg in brand

Aan de Zeeg bleek een heg in de achtertuin van een woning in brand te staan. De heg stond dichtbij een woning, een schuurtje en een garagebox. Een hoge boom naast de heg werd ‘geraakt’ door de vlammen en is voor een deel verschroeid. De rookwolken en brandlucht trokken door de wijken richting het spoor.

Terwijl de brandweer begon met blussen begon het ook hard te regenen. In korte tijd kon de brandweer het vuur blussen. Omwonenden waren hier al mee begonnen. Een buurman had hiervoor al een brandblusser uit zijn werkauto gehaald. Zo’n 10 meter van de heg is afgebrand.

Een omwonende zegt dat de brand is aangestoken: “Het is aangestoken door één van de jonge knapen. Het groepje was op de fiets. Buren hebben een poging gewaagd om te blussen. De brandweer was er gelukkig snel bij.” De politie heeft ter plaatse met de bewoner van de betreffende woning gesproken.

« | »