Traumahelikopter opgeroepen voor aanrijding aan de Donk / Dierensteinweg in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Even voor half drie vanmiddag (Dinsdag 10 december 2013) werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval aan de Donk. De traumahelikopter, politie en twee ambulances gingen met spoed naar het ongeval op de kruising van de Donk met de Dierensteinweg.

Ter plaatse bleek sprake van een aanrijding tussen een taxi busje en een fietser. De taxi wilde vanaf de Dierensteinweg, uit de richting van het spoorviaduct, het bedrijventerrein oprijden via de Donk. Op datzelfde moment wilde een fietser oversteken en werd hierbij geschept door het busje. Omdat er sprake leek te zijn van zwaar letsel is naast een tweetal ambulances ook het mobiel medisch team met de traumahelikopter opgeroepen. Nadat zij waren geland op een grasveldje tussen de Barend Beer en het tankstation werd er duidelijk dat het letsel bij de fietser mee viel. De traumahelikoper kon hierdoor al snel weer vertrekken. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de betreffende kruising staan stoplichten welke tegelijkertijd op groen kunnen staan: auto’s kunnen dan het bedrijventerrein op terwijl fietsers diezelfde weg kruisen (doorgaand fietsverkeer langs de Dierensteinweg). Hierdoor is het goed mogelijk dat geen van de betrokkenen door rood is gereden. Het is niet bekend of dat in dit geval ook zo was.

Vanwege de aanrijding ontstond er enige vertraging op de Dierensteinweg. Het was enige tijd niet mogelijk het bedrijventerrein op te komen via de Donk.
Fotograaf: Ingezonden foto's, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »