Crossmotor geeft extra gas, ruiter van paard geworpen, paarden rennen snelweg A15 op

BARENDRECHT – Op de snelweg A15 tussen de IJsselmondse Randweg en de 1e Barendrechtseweg ontstond gistermiddag (Vrijdag 1 juni 2018) file omdat er twee paarden op de weg liepen. Volgens een betrokkene was een crossmotor hiervan de oorzaak, die gaf (extra) gas toen hij langs de dieren en ruiters reed. Dit gebeurde op het fietspad langs de IJsselmondse Randweg ter hoogte van de Woonexpress.

Eén van de paarden schrok zo van de crossmotor dat de ruiter van haar paard werd geworpen. Andere ruiters probeerden het losgeraakte paard weer te pakken, maar toen ging een tweede paard ervandoor. Beide paarden renden de snelweg op. De bestuurder die extra gas gaf is doorgereden, zo laat de politie weten.

A15

De ruiters zijn richting de snelweg gerend en hebben hier een ‘lift’ gehad van een automobilist om zo snel mogelijk bij de weg gerende paarden te komen. Beide paarden konden daardoor worden gevangen door de ruiters. Met de hulp van politie en wegbeheerders van Rijkswaterstaat zijn de paarden vervolgens op een veilige wijze van de weg gehaald. Hiervoor moest een deel van de op/afrit en snelweg enige tijd worden afgesloten.

De ruiter(s) en de paarden hebben naar verluidt geen verwondingen over gehouden aan het avontuur op de snelweg.

« | »