Aanpak scooteroverlast op het Middeldijkerplein en centrum van Barendrecht

BARENDRECHT – Bewoners van het Middeldijkerplein en het centrum van Barendrecht hebben regelmatig melding gemaakt van overlast door scooters op deze locaties. De wijkagenten hebben daarom gisteren (Vrijdag 11 mei 2018) een ‘ASO’ controle (Aanpak Scooter Overlast) gehouden op beide locaties.

Met de hulp van twee motoragenten werden (opvallende) scooters van de weg gehaald en naar de controlepost gebracht. Hier werd het voertuig op de rollerbank geplaatst en gecontroleerd. Politie Barendrecht: “Met deze controles hopen we overlast voor de bewoners terug te dringen en de verkeersveiligheid te vergroten.

Boetes

Er zijn in totaal 51 brom- en snorfietsen gecontroleerd. In 27 gevallen is een proces-verbaal opgemaakt voor diverse feiten, zoals bijvoorbeeld het overschrijden van de constructiesnelheid, het rijden zonder rijbewijs en het rijden met gladde banden. Zo was er een bestuurder op het Middeldijkerplein die ‘niets’ bleek te hebben: geen rijbewijs, geen verlichting, geen kilometerteller en geen profiel in zijn banden. Hij moest na een aantal boetes verder lopen. Op bureau Maasstraat werd een bestuurder gecontroleerd die de 90km/u aantikte op de rollerbank (max 57 km/u is toegestaan).

11 brom/snorfietsen zullen opnieuw moeten worden gekeurd door het RDW, de bestuurders hiervan moesten na de controle te voet verder (met de brom/snorfiets aan de hand). De kosten van deze keuring komen voor de rekening van de bestuurder en/of eigenaar van de brom/snorfiets. Deze voertuigen mogen pas de weg weer op als ze volledig voldoen aan de eisen die de wet stelt.

Afgelopen nacht heeft de politie nog een 16-jarige scooterrijder van de weg gehaald die teveel alcohol op had om te mogen rijden:

« | »